Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kesäklassikko

Maailman paras jäätelökakku täyttää 10 vuotta – ”Tämä tulee vakiokakuksi synttäreille”

Vuonna 2015 julkaistu ohje on ollut Kotonan kestosuosikki jo kymmenen vuoden ajan. Suklaisen pohjan päälle kootaan kerroksittain jäätelöä, ja lopuksi kakku koristellaan sulalla suklaalla tai marjoilla. ”Olipa todella hyvä pohja”, moni lukijoistamme kommentoi.

18.7.2025

Maailman paras jäätelökakku ei ehkä vaadi hienoja välineitä tai kondiittorin taitoja, mutta silti se vakuuttaa vuodesta toiseen. Ohjeessa paistetaan mehevä suklaakakkupohja, jonka päälle kootaan kerros jäätelöä – tai kahta. Koristelu tehdään ennen tarjoilua, vaikka osa tekee kaiken valmiiksi jo etukäteen.

Resepti julkaistiin Kotonassa kesällä 2015, ja se on ollut suosittu etenkin synttäreillä, kesäjuhlissa ja mökkiolosuhteissa. Lukijat kertovat palaavansa siihen yhä uudelleen.

”Olipa todella hyvä pohja! Tämä tulee vakiokakuksi synttäreille jatkossa”, kommentoi Laura. Myös kuusivuotias synttärivieras oli samaa mieltä: ”Hyvä pohja”.

Ohjeen nimi voi kuulostaa liioitellulta, mutta moni on sitä mieltä, että tällä kertaa se pitää paikkansa. ”Yksi parhaista jälkiruokaresepteistä mitä tiedän”, kommentti kuuluu.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Katso resepti: Maailman paras jäätelökakku

Maailman parhaan jäätelökakun reseptin on suunnitellut ruokatoimittaja Sanna Kekäläinen.

Helppo koota, helppo muokata

Kakun pohja tehdään vatkaamalla muna-sokerivaahto ja yhdistämällä siihen suklaa-voiseos ja kuivat aineet. Paistamisen jälkeen pohjan päälle levitetään viipaloitua jäätelöä. Monelle helppo resepti on ollut pelastus. ”Ei tarvinnut sekoittaa mitään, vaan nostelin vaan kerrokset vuokaan”, eräs kommentoi.

Yksi lukija kiittää: “Tein tällä ohjeella (kakun) juhliin, ja kaikki halusivat reseptin.” Toinen kertoo, että tätä on tehty joka kesä, vähän eri täytteillä. Moni lukijoista kertoo täyttävänsä kakun mansikka- ja vaniljajäätelöllä, mutta reseptiin sopivat myös muut jätskimaut, kuten suklaa, mango tai vadelma.

“Tein tällä ohjeella (kakun) juhliin, ja kaikki halusivat reseptin.”

Käytännön vinkit

Resepti toimii hyvin erikokoisissa vuoissa, kunhan suhteet muistaa muuttaa oikein: ”Tuon kokoiseen vuokaan varaisin aineksia kaksinkertaisen määrän”, neuvotaan Kotonan toimituksesta, kun lukija haluaa tehdä kakun 26-senttiseen vuokaan. Moni myös tekee pohjataikinasta 1,5-kertaisen version, jolloin siitä riittää kahteen eri pohjaan.

Yksi käyttäjä kysyy, voiko kakun pakastaa valmiiksi ilman kuorrutetta: ”Voiko kakun pakastaa niin että pohja ja jätskit on laitettu, mutta suklaa tai kastike + marjat laitetaan ennen tarjoilua?” Vastaus on kyllä, juuri näin monet tekevät. Suklaa on helppo valuttaa päälle vasta ennen tarjoilua tai korvata se vaikka marjasoseella.

Eräs lukijamme jakaa hyvän vinkin niille, joille makea ei maistu: ”Jos haluaa vähemmän makeaa, voi käyttää marjajäätelöä ja väliin tuoreita vadelmia.”

Lukija MaSi kehuu pohjaa erinomaiseksi, mutta aikoo seuraavalla kerralla kokeilla toisenlaista kuorrutusta ja toteaa silti: ”Jatkoon tää menee!”

Jos kakun ottaa liian aikaisin tarjolle, pohja voi vielä olla jäinen. Virpi kertoo, että olisi pitänyt malttaa sulattaa pidempään, ainakin 20–30 minuuttia. Leveäteräisellä veitsellä kakku kuitenkin leikkaantui.

Kakku on kerännyt vuosien varrella paljon kiitosta. Joku tekee sitä joka kesä, joku vain juhliin. Yksi asia yhdistää kaikkia kommentteja: tämä ohje toimii, ja sitä halutaan tehdä uudestaan. ”Maistuu aikuisille ja lapsille”, lukija kertoo. Juuri siksi ohje sopii moneen: mökkireissulle, juhannukseen, synttäreille tai sunnuntaiherkuksi.

Kokeilitko tätä klassikkoreseptiä? Kerro alla kommenttiosiossa, mitä tykkäsit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt