Jäätelökakku, jossa on kolme superherkkua yhdessä: mansikka, suklaa ja vanilja. Nam! Kolmen kerroksen kakku syntyy vikkelästi kaupan jätskeistä. Koristeellinen jäätelökakku sopii hyvin kesäisille synttäreille.
100 gsuklaata (tummaa tai valkosuklaata tai molempia)
n. 4 dlmarjoja tai hedelmäpaloja
Jäätelökakku valmistuu näin:
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18 cm:n irtopohjavuokaan. Sulata voi ja paloiteltu suklaa vesihauteessa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä hieman jäähtynyt suklaaseos vaahtoon.
Sekoita jauhoihin kaakaojauhe ja paloiteltu valkosuklaa. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon mahdollisimman vähän sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
Paista pohjaa 175-asteisen uunin alaritilätasolla 15–20 minuuttia tai kunnes se on tahmean kypsä. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva. Kakku jähmettyy hieman jäähtyessään.
Irrota jäähtynyt kakku vuoasta. Pese ja kuivaa vuoka. Laita kakku takaisin vuokaan.
Leikkaa jäätelöt tasakokoisiksi siivuiksi. Laita pohjalle ensin mansikkajäätelöä. Leikkaa pieniä paloja, että saat peitettyä pohjan kokonaan. Tee toinen kerros vaniljajäätelöllä.
Tasoita jäätelön pinta esimerkiksi kuumaan veteen kastetulla lusikalla. Laita jäätelökakkuvuoka pakastimeen noin 15 minuutiksi.
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
Jos haluat, siisti jäätelökakun sivut esimerkiksi kuumaan veteen kastetulla veitsellä.