


Maailman paras jäätelökakku
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min
Jäätelökakku, jossa on kolme superherkkua yhdessä: mansikka, suklaa ja vanilja. Nam! Kolmen kerroksen kakku syntyy vikkelästi kaupan jätskeistä. Koristeellinen jäätelökakku sopii hyvin kesäisille synttäreille.
Reseptin ainekset
12 palaa
Jäätelökakun pohja
100 g
voita
100 g
tummaa suklaata
2
pientä kananmunaa
1 dl
fariinisokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
50 g
valkosuklaata
Jäätelökakun täyte
n. 6 dl
vaniljajäätelöä
n. 6 dl
mansikkajäätelöä
tai marjasorbettia
Jäätelökakun päälle
100 g
suklaata (tummaa tai valkosuklaata tai molempia)
n. 4 dl
marjoja tai hedelmäpaloja
Jäätelökakku valmistuu näin:
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18 cm:n irtopohjavuokaan. Sulata voi ja paloiteltu suklaa vesihauteessa.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä hieman jäähtynyt suklaaseos vaahtoon.
- Sekoita jauhoihin kaakaojauhe ja paloiteltu valkosuklaa. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon mahdollisimman vähän sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
- Paista pohjaa 175-asteisen uunin alaritilätasolla 15–20 minuuttia tai kunnes se on tahmean kypsä. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva. Kakku jähmettyy hieman jäähtyessään.
- Irrota jäähtynyt kakku vuoasta. Pese ja kuivaa vuoka. Laita kakku takaisin vuokaan.
- Leikkaa jäätelöt tasakokoisiksi siivuiksi. Laita pohjalle ensin mansikkajäätelöä. Leikkaa pieniä paloja, että saat peitettyä pohjan kokonaan. Tee toinen kerros vaniljajäätelöllä.
- Tasoita jäätelön pinta esimerkiksi kuumaan veteen kastetulla lusikalla. Laita jäätelökakkuvuoka pakastimeen noin 15 minuutiksi.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
- Jos haluat, siisti jäätelökakun sivut esimerkiksi kuumaan veteen kastetulla veitsellä.
- 10Valuta suklaa kakulle. Koristele marjoilla. Tarjoa jäätelökakku heti.

Haluatko päästä vähän helpommalla? Korvaa sulatettu suklaa koristelussa valmiilla suklaa- tai kinuskikastikkeella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat