Kuin nostalginen Viennetta! Kirsikkajäätelökakku on oodi suosikille – rapsahtelevia suklaalastuja myöten!
Gluteeniton
Munaton
6 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 6 h
Kirsikkajäätelökakku on kirsikan ystävän suussasulava kerrosherkku, joka kootaan ohuista suklaalastuista sekä kirsikoilla ja vaniljalla maustetusta ricottajäätelöstä. Tämä on jopa ihanampaa kuin kaupan pakastealtaasta löytyvä Viennetta, joka tuo monelle mieleen muistoja 1980–90-luvuista.
250 gpakastekirsikoita (tai noin 300 g tuoreita kirsikoita)
3 dlvispikermaa
1 prk (250 g)ricottajuustoa
1 prk (397g)kondensoitua maitoa
1 tlvaniljatahnaa (tai yhden vaniljatangon siemenet)
Viimeistely
1 dlvispikermaa
1–2 rkl kirsikkasosetta tai -hilloa
syötäviä kukkia (esim. rautayrtin kukkia)
Kirsikkajäätelökakku – ohje:
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Paloittele suklaa ja mittaa kookosöljy kulhoon. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada leivinpaperin päälle. Kallista peltiä, jotta suklaasula leviää tasaisesti. Pane pelti jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan noin puoleksi tunniksi.
Vuoraa leipävuoka (2 l, esim. 8 × 30 cm) tuorekelmulla. Jos käytät tuoreita kirsikoita, poista niistä kivet. Soseuta kirsikat.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ricotta, kondensoitu maito ja vaniljatahna.
Jaa seos kahteen osaan. Sekoita kirsikkasose toiseen osaan. Voit halutessasi jättää pari lusikallista sosetta viimeistelyyn.
Leikkaa kovettuneesta suklaalevystä neljä vuoan kokoista palaa.
Lusikoi ensin kerros vaniljajäätelöä vuokaan. Aseta suklaalevy päälle ja sitten kirsikkajäätelöä. Toista kerroksia, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Aseta neljäs suklaalevy päällimmäiseksi.
Peitä vuoka tuorekelmulla. Pakasta vähintään 6 tuntia.