0(0)
Kuningatar-jäätelökakku kesän marjoista – Anni Paakkunainen lisää hilloon yllättävän aineksen
6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h
Hellepäivän kuningatar! Kesän maistuvin maistuvin kakku syntyy jäätelöstä ja raikkaista ja täyteläisistä kuningatarmarjoista. Hillokkeen juju piilee rosmariinissa. Nappaa Annin uunissa -vaikuttajan resepti!
Julkaistu 19.7.2023
Unelmien Talo&Koti
Reseptin ainekset
10–12
Kuningatarhilloke
250 g mansikoita, vadelmia ja mustikoita (myös pakastetut marjat käyvät)
½ dlhillosokeria
1–2 rosmariinin oksaa
Jäätelömassa
6 dl vispikermaa
400 ml kondensoitua maitoa (1 purkki)
1 sitruunan kuoriraaste
1 vaniljatangon siemenet
2 dl kuningatarhilloketta
Pohja
150 g kaurakeksejä
40 g voita
Päälle
1 nippu rosmariinia
2 dl kuningatarmarjoja eli mansikoita, vadelmia ja mustikoita
1 dlvaniljakastiketta
Lisäksi
vuokasprayta

Kuningatar-jäätelökakku – ohje:

  1. Mittaa hillokkeen aineet pieneen kattilaan ja anna porista hetken. Jäähdytä hilloke ja poista rosmariinin oksa.
  2. Vatkaa jäätelömassaan tuleva vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito sekaan vatkaten.
  3. Kääntele sekaan raastettu sitruunankuori ja vaniljatangon siemenet.
  4. Suihki noin 2 litran rengasvuokaan vuokasprayta kevyesti.
  5. Nostele jäätelömassaa ja hilloketta kakkuvuokaan vuorotellen. Laita vuoka pakastimeen jähmettymään.
  6. Valmista keksipohja: Mittaa kaurakeksit blenderiin ja aja muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimuruun.
  7. Nostele keksimurua varovasti hieman jäätyneen jäätelömassan päälle.
  8. Nosta vuoka takaisin pakastimeen ja anna jäätyä 5 h tai yön yli.
  9. Valuta tarjoiluastialle kumotun kakun päälle vaniljakastiketta ja koristele rosmariininoksilla ja marjoilla. Tarjoa ja nauti kesästä!

Vinkit!

  • Vähennä hillokkeeseen tulevan sokerin määrää, jos haluat marjaraidoista kirpeämpiä.
  • Ota kakku ajoissa sulamaan ja kippaa tarjolle. Voit pitää lämmintä pyyhettä hetken vuoan päällä, jotta kakku irtoaa helpommin.
  • Jos sinulla on silikoninen kakkuvuoka, se sopii loistavasti tähän ohjeeseen, sillä kakku on helpompi irrottaa. Voit tehdä kakun myös pyöreään irtopohjavuokaan.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.