


Kuningatar-jäätelökakku kesän marjoista – Anni Paakkunainen lisää hilloon yllättävän aineksen
6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h 0 min
Hellepäivän kuningatar! Kesän maistuvin maistuvin kakku syntyy jäätelöstä ja raikkaista ja täyteläisistä kuningatarmarjoista. Hillokkeen juju piilee rosmariinissa. Nappaa Annin uunissa -vaikuttajan resepti!
Reseptin ainekset
10–12
Kuningatarhilloke
250 g
mansikoita, vadelmia ja mustikoita (myös pakastetut marjat käyvät)
½ dl
hillosokeria
1–2
rosmariinin oksaa
Jäätelömassa
6 dl
vispikermaa
400 ml
kondensoitua maitoa (1 purkki)
1
sitruunan kuoriraaste
1
vaniljatangon siemenet
2 dl
kuningatarhilloketta
Pohja
150 g
kaurakeksejä
40 g
voita
Päälle
1 nippu
rosmariinia
2 dl
kuningatarmarjoja eli mansikoita, vadelmia ja mustikoita
1 dl
vaniljakastiketta
Lisäksi
vuokasprayta
Kuningatar-jäätelökakku – ohje:
- Mittaa hillokkeen aineet pieneen kattilaan ja anna porista hetken. Jäähdytä hilloke ja poista rosmariinin oksa.
- Vatkaa jäätelömassaan tuleva vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito sekaan vatkaten.
- Kääntele sekaan raastettu sitruunankuori ja vaniljatangon siemenet.
- Suihki noin 2 litran rengasvuokaan vuokasprayta kevyesti.
- Nostele jäätelömassaa ja hilloketta kakkuvuokaan vuorotellen. Laita vuoka pakastimeen jähmettymään.
- Valmista keksipohja: Mittaa kaurakeksit blenderiin ja aja muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimuruun.
- Nostele keksimurua varovasti hieman jäätyneen jäätelömassan päälle.
- Nosta vuoka takaisin pakastimeen ja anna jäätyä 5 h tai yön yli.
- Valuta tarjoiluastialle kumotun kakun päälle vaniljakastiketta ja koristele rosmariininoksilla ja marjoilla. Tarjoa ja nauti kesästä!

Vinkit!
- Vähennä hillokkeeseen tulevan sokerin määrää, jos haluat marjaraidoista kirpeämpiä.
- Ota kakku ajoissa sulamaan ja kippaa tarjolle. Voit pitää lämmintä pyyhettä hetken vuoan päällä, jotta kakku irtoaa helpommin.
- Jos sinulla on silikoninen kakkuvuoka, se sopii loistavasti tähän ohjeeseen, sillä kakku on helpompi irrottaa. Voit tehdä kakun myös pyöreään irtopohjavuokaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat