


Piparitaikinaa ja glögisiirappia
Joulujäätelö, joka tekee jälkkäristä helpon – vain 5 raaka-ainetta
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Joulujäätelö on jälkiruoka kaikille niille, joista raaka piparitaikina on herkkua. Jäätelön ja piparitaikinan kanssa jäädykevuokaan sekoitetaan itsekeitettyä glögisiirappia.
Reseptin ainekset
8 annosta
1 l
vaniljajäätelöä
½ pkt (250 g)
piparitaikinaa
Glögisiirappi
3 dl
mustaherukkamehutiivistettä
1 dl
sokeria
1 ps (37 g)
glögimaustetta
Joulujäätelö – ohje:
- Mittaa glögisiirapin ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi ja anna siirapin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Sulata jäätelöä sen verran, että se on kohmeista mutta lusikoitavaa ja piparitaikinaa sen verran, että sen voi murentaa käsin.
- Laita jäätelöä, raakaa piparitaikinaa ja glögisiirappia kerroksittain leipävuokaan niin, että päällimmäinen kerros on siirappiraidoitettua jäätelöä.
- Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen vähintään 2 tunniksi. Ota vuoka huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat