Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Piparitaikinaa ja glögisiirappia

Joulujäätelö, joka tekee jälkkäristä helpon – vain 5 raaka-ainetta

2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min

Joulujäätelö on jälkiruoka kaikille niille, joista raaka piparitaikina on herkkua. Jäätelön ja piparitaikinan kanssa jäädykevuokaan sekoitetaan itsekeitettyä glögisiirappia.

13.11.2025
Reseptin ainekset
8 annosta
1 l
vaniljajäätelöä
½ pkt (250 g)
piparitaikinaa
Glögisiirappi
3 dl
mustaherukkamehutiivistettä
1 dl
sokeria
1 ps (37 g)
glögimaustetta

Joulujäätelö – ohje:

  1. Mittaa glögisiirapin ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi ja anna siirapin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Sulata jäätelöä sen verran, että se on kohmeista mutta lusikoitavaa ja piparitaikinaa sen verran, että sen voi murentaa käsin.
  3. Laita jäätelöä, raakaa piparitaikinaa ja glögisiirappia kerroksittain leipävuokaan niin, että päällimmäinen kerros on siirappiraidoitettua jäätelöä.
  4. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen vähintään 2 tunniksi. Ota vuoka huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt