Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kun elämä antaa sitruunoita, tee niistä ihanan raikas jäätelöpiirakka! Nappaa helppo ohje

5 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 30 min

Sitruunajäätelöpiirakka maistuu täydelliseltä kuumana kesäpäivänä. Herkku valmistuu simppelisti ilman jäätelökonetta, ja aineksiakin tarvitaan vain muutama. Katso myös vinkit täydelliseen jädepiirakkaan reseptin jäljestä!

18.7.2023
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
200 g
sitruunavohveleita (esim. Pirkka)
75 g
voita
Sitruunajäätelö
3 dl
kuohu- tai vispikermaa
1 prk (397 g)
kondensoitua maitoa
1½ dl
sitruunasiirappia
Sitruunasiirappi
2 dl
sitruunanmehua (3 sitruunaa)
1½ dl
sokeria

Sitruunajäätelöpiirakka – ohje:

  1. Tee ensin sitruunasiirappi. Purista sitruunoista mehu. Mittaa mehu ja sokeri kat­tilaan. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos alkaa hieman paksuuntua. Jäähdytä siirappi jääkaappikylmäksi. Siirappi paksuuntuu jäähtyessään.
  2. Murskaa vohvelit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata rasva ja sekoita se vohvelimuruihin.
  3. Levitä vohvelimuru piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kondensoitu maito ja sitruunasiirappi, sekoita massa tasaiseksi.
  5. Kaada jäätelöseos piirakkapohjalle ja pakasta vähintään 4 tuntia.
  6. Ota piirakka pakastimesta noin 30 minuuttia ennen tarjoamista jääkaappiin pehmenemään. Viimeistele jäätelöpiirakka sitruunaviipaleilla ja lopulla sitruunasiirapilla.

Vinkki!

Jos haluat koristella piirakan kuvan tapaan, Pink Lemon eli raitasitruuna sopii siihen hyvin, sillä se on lähes siemenetön. Sitruuna on päältä raidallinen ja hedelmälihaltaan kauniin vaaleanpunainen.

Täydellisen jäätelöpiirakan ABC

1. Keksi hyvä pohja: Painele keksiseos lasin pohjan avulla kevyesti mutta tasaisesti vuoan pohjalle. Täytevohveleista ja voisulasta sekoitettua pohjaa ei kannata painella tiiviisti, sillä kovettuessaan se voi olla hankala leikata. Täytevohveleiden sijaan voit käyttää pohjassa myös muita täytekeksejä, cantuccineja, digestive- tai kandisokerikeksejä.

keksipohjaa piirakkavuoassa ja käsi, joka painelee pohjaa juomalasin pohjalla

2. Suut siirapissa: Keitä sitruunasiirappia vain noin viisi minuuttia, jotta siitä ei tule jääh­ty­essä liian paksua. Puoli­toista desiä riittää maus­tamaan jäätelö­massan, ja lopun siirapin voit käyttää viimeiste­lyyn valuttamalla sitä piirakan pinnalle. Siirappi sopii myös juomien maustamiseen, joten voit halutessasi keittää sitä kerralla isomman satsin.

sitruunasiirappia kattilassa

3. Sekoitus ja kylmään: Helppo jäätelö syntyy vaahdotetusta kermasta ja kondensoidusta maidosta. Kondensoidusta maidosta valmistettua jäätelöä ei tarvitse ­sekoittaa jäätymisen ­aikana. Osan kermasta voi korvata jogurtilla, tuorejuustolla tai vaikka rahkalla.

Kulhollinen kermavaahtoa, johon kaadetaan kondensoitua maitoa
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt