Jos haluat koristella piirakan kuvan tapaan, Pink Lemon eli raitasitruuna sopii siihen hyvin, sillä se on lähes siemenetön. Sitruuna on päältä raidallinen ja hedelmälihaltaan kauniin vaaleanpunainen.
1. Keksi hyvä pohja: Painele keksiseos lasin pohjan avulla kevyesti mutta tasaisesti vuoan pohjalle. Täytevohveleista ja voisulasta sekoitettua pohjaa ei kannata painella tiiviisti, sillä kovettuessaan se voi olla hankala leikata. Täytevohveleiden sijaan voit käyttää pohjassa myös muita täytekeksejä, cantuccineja, digestive- tai kandisokerikeksejä.
2. Suut siirapissa: Keitä sitruunasiirappia vain noin viisi minuuttia, jotta siitä ei tule jäähtyessä liian paksua. Puolitoista desiä riittää maustamaan jäätelömassan, ja lopun siirapin voit käyttää viimeistelyyn valuttamalla sitä piirakan pinnalle. Siirappi sopii myös juomien maustamiseen, joten voit halutessasi keittää sitä kerralla isomman satsin.
3. Sekoitus ja kylmään: Helppo jäätelö syntyy vaahdotetusta kermasta ja kondensoidusta maidosta. Kondensoidusta maidosta valmistettua jäätelöä ei tarvitse sekoittaa jäätymisen aikana. Osan kermasta voi korvata jogurtilla, tuorejuustolla tai vaikka rahkalla.