Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Glögisorbetti on aaton raikkain jälkkäri! Mausteinen glögi yhdistyy kirpeään vadelmaan

9 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h 30 min

Punaisena hehkuva kuohkea glögisorbetti on raikas ja juhlava päätös aattoaterialle. Glukoosisiirappi ja vaahdotetut valkuaiset takaavat kuohkean ja sileän rakenteen. Tästä jälkkäristä ei tule ähky!

11.12.2023
Reseptin ainekset
6 annosta
1 dl
glögitiivistettä
200 g
vadelmia (pakaste)
½ dl
sokeria
½ dl
vettä
1 dl
glukoosisiirappia
2
valkuaista
¼ rku
rosmariinia

Glögisorbetti – ohje:

  1. Mittaa glögi, vadelmat, sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta sekoittaen ja keitä muutaman minuutin ajan. Paseeraa eli painele seos siivilän läpi. Jäähdytä seos.
  2. Sekoita glukoosisiirappi glögi-vadelmaseokseen. Pane seos pakastimeen 2 tunniksi.
  3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto puoliksi jäätyneeseen sorbettiin. Pakasta uudelleen vähintään 6 tuntia. Sekoita sorbettia muutaman kerran jäädyttämisen aikana.
  4. Muotoile sorbetista palloja jäätelökauhalla tai isolla lusikalla. Pane pallot jälkiruokakulhoihin. Koristele rosmariinilla.

Vinkki!

Saat sorbetista vegaanisen, kun korvaat valkuaisvaahdon kovaksi vaahdotetulla aquafaballa eli kikherneiden liemellä (noin 2 rkl lientä vastaa yhtä valkuaista).

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt