


Glögisorbetti on aaton raikkain jälkkäri! Mausteinen glögi yhdistyy kirpeään vadelmaan
9 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h 30 min
Punaisena hehkuva kuohkea glögisorbetti on raikas ja juhlava päätös aattoaterialle. Glukoosisiirappi ja vaahdotetut valkuaiset takaavat kuohkean ja sileän rakenteen. Tästä jälkkäristä ei tule ähky!
Reseptin ainekset
6 annosta
1 dl
glögitiivistettä
200 g
vadelmia (pakaste)
½ dl
sokeria
½ dl
vettä
1 dl
glukoosisiirappia
2
valkuaista
¼ rku
rosmariinia
Glögisorbetti – ohje:
- Mittaa glögi, vadelmat, sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta sekoittaen ja keitä muutaman minuutin ajan. Paseeraa eli painele seos siivilän läpi. Jäähdytä seos.
- Sekoita glukoosisiirappi glögi-vadelmaseokseen. Pane seos pakastimeen 2 tunniksi.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto puoliksi jäätyneeseen sorbettiin. Pakasta uudelleen vähintään 6 tuntia. Sekoita sorbettia muutaman kerran jäädyttämisen aikana.
- Muotoile sorbetista palloja jäätelökauhalla tai isolla lusikalla. Pane pallot jälkiruokakulhoihin. Koristele rosmariinilla.
Vinkki!
Saat sorbetista vegaanisen, kun korvaat valkuaisvaahdon kovaksi vaahdotetulla aquafaballa eli kikherneiden liemellä (noin 2 rkl lientä vastaa yhtä valkuaista).
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat