Kotivinkki

Paras uunijäätelö

55 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
20 min
Retroherkku uunijäätelö saa uhkean päivityksen, kun siihen lisätään suklaista kakkutaikinaa ja pilvenpehmeää marenkia. Katso parhaan uunijäätelön resepti!
0
0
Julkaistu: 28.10.2016


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 4kananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • ½ dltummaa kaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 dlkirsikka- tai muuta lempihilloasi
  • 1 lsuklaajäätelöä

Pehmeä italianen marenki

  • 3kananmunan valkuaista
  • 2½ dlsokeria
  • 1 dlvettä
Tulosta

Paras uunijäätelö valmistuu näin:

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia.
  2. Kumoa kuuma kakkupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
  3. Ota muotiksi pieni kulho (vetoisuus n. 1,5 l). Leikkaa kakkupohja kahdeksi kulhon suuaukon kokoiseksi ympyräksi. Leikkaa yksi pienempi ympyrä käyttäen apuna kulhon pohjaa.
  4. Laita reilu pala kelmua kulhon pohjalle siten, että se roikkuu reunojen yli. Laita pieni pala kakkua pohjalle. Asettele päälle jäätelöä. Tee kakusta ja jäätelöstä kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee kakkua. Älä stressaa, jos kakku näyttää tässä vaiheessa rumalta, sillä se peittyy lopuksi marenkiin. Laita luomus pakastimeen siksi aikaa, kun teet marengin.
  5. Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi. Mittaa vesi kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Kuumenna, kunnes lämpömittari osoittaa 120 astetta. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, kuumenna seos kiehumispisteeseen ja anna porista vielä hetki. Kaada sokeriliemi ohuena, tasaisena nauhana valkuaisvaahtoon. Vatkaa koko ajan vaahtoa käsin tai vatkaimella, kunnes se on hyvin paksua. Jatka vatkaamista pienellä teholla, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.
  6. Kumoa uunijäätelö uuninkestävälle lautaselle. Levitä lusikalla tai pursota marenki päälle. Voit ruskistaa pinnan kevyesti kaasupolttimella tai 260-asteisessa uunissa ylä-tasolla, kunnes marenki saa aavistuksen väriä. Tarjoa uunijäätelö heti.

Kommentoi »