


KINUSKIJÄÄTELÖ 2.0
Misokinuskijäätelö yhdistää koukuttavasti suolaista ja makeaa – helppo resepti, joka tehdään ilman jäätelökonetta!
6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h 0 min
Perinteinen kinuskijäätelö saa uutta makua, kun jäätelöön tulevan kinuskikastikkeen maustaa suolaisen täyteläisellä misotahnalla.
Reseptin ainekset
8 annosta
6 dl
vispikermaa
1 prk (397 g)
kondensoitua maitoa
1 ps (125 g)
suolattuja cashewpähkinöitä
Misokinuskikastike
2 dl
kuohukermaa
2 dl
ruokosokeria
2 rkl
vaaleaa misotahnaa
Misokinuskijäätelö – ohje:
- Valmista ensin misokinuskikastike. Mittaa kerma, sokeri ja misotahna kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.
- Valmista jäätelömassa. Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja sekoita tasaiseksi.
- Rouhi pähkinät hieman pienemmiksi.
- Kaada puolet jäätelömassasta vuokaan (noin 1 l). Valuta päälle kinuskikastiketta raitoina ja ripottele pähkinöitä.
- Kaada loppu jäätelömassa vuokaan ja lisää päälle loput kinuskikastikkeesta ja pähkinät.
- Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja pakasta vähintään 6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Vinkki!
Voit korvata suolatut cashewpähinät myös suolatuilla maapähkinöillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat