0(0)
Omena-kanelijäätelö
7 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 7 h
Jäätelömassa tehdään täysmaidosta, kermasta ja keltuaisista - sokeria unohtamatta. Glukoosisiirappi tekee jäätelön rakenteesta pehmeän. Reilut, jälkiruokaviinissa keitetyt omenasattumat tekevät jäätävästä herkusta ylenpalttisen satumaisen. Tämän jälkeen ei ole paluuta enää perusvaniljaan!
Julkaistu 22.11.2014
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Jäätelöseos
3 dlmaitoa (täysmaitoa)
3 1/3 dlkuohukermaa
1/2 dlglukoosisiirappia (DanSukker)
2 kplkanelitankoa
2 dlerikoishienoa sokeria (Siro)
4 kplkananmunan keltuainen
Omenaseos
2 kplomenaa
1 dlsokeria
1 kplvaniljatanko
1 1/2 dlmakeaa jälkiruokaviiniä
1/2 tlkardemummaa (jauhettua)

Valmista ensin jäätelöseos. Kiehauta kattilassa täysmaito, kerma, kanelitangot ja glukoosisiirappi, koko ajan sekoittaen.

Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keltuais-sokerivaahto kuumaan kerma-maitoseokseen.

Hauduta keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen, kunnes keltuaiset kypsyvät ja seos muuttuu sakeammaksi.

Ota kattila pois lämmöltä, poista kanelitangot ja jäähdytä seos nopeasti kylmässä vesihauteessa.

Siirrä jäätelömassa laakeaan, kannelliseen rasiaan. Pakasta muutama tunti.

Valmista omenaseos. Kuori ja kuutioi omenat. Mittaa kattilaan omenakuutiot ja kaikki muut omenaseoksen ainekset.

Kiehauta ja keitä kokoon melko kovalla lämmöllä 5–10 minuuttia.

Ota kattila pois levyltä ja anna omenaseoksen jäähtyä.

Kääntele kohmeiseen jäätelöön jäähtynyt omenaseos liemineen. Jatka pakastamista vielä 4–5 tuntia.

Tarjoa joko sellaisenaan tai omenapiirakan kanssa.

Saat jäätelöstä kuohkeampaa, jos sekoitat sitä muutamia kertoja pakastamisen aikana. Voit valmistaa jäätelön pakastimeen odottamaan jo useita päiviä ennen tarjoamista.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.