Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omena-kanelijäätelö

7 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 7 h 0 min

Jäätelömassa tehdään täysmaidosta, kermasta ja keltuaisista - sokeria unohtamatta. Glukoosisiirappi tekee jäätelön rakenteesta pehmeän. Reilut, jälkiruokaviinissa keitetyt omenasattumat tekevät jäätävästä herkusta ylenpalttisen satumaisen. Tämän jälkeen ei ole paluuta enää perusvaniljaan!

22.11.2014
Reseptin ainekset
6 annosta
Jäätelöseos
3 dl
maitoa (täysmaitoa)
3 1/3 dl
kuohukermaa
1/2 dl
glukoosisiirappia (DanSukker)
2 kpl
kanelitankoa
2 dl
erikoishienoa sokeria (Siro)
4 kpl
kananmunan keltuainen
Omenaseos
2 kpl
omenaa
1 dl
sokeria
1 kpl
vaniljatanko
1 1/2 dl
makeaa jälkiruokaviiniä
1/2 tl
kardemummaa (jauhettua)

Valmista ensin jäätelöseos. Kiehauta kattilassa täysmaito, kerma, kanelitangot ja glukoosisiirappi, koko ajan sekoittaen.

Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keltuais-sokerivaahto kuumaan kerma-maitoseokseen.

Hauduta keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen, kunnes keltuaiset kypsyvät ja seos muuttuu sakeammaksi.

Ota kattila pois lämmöltä, poista kanelitangot ja jäähdytä seos nopeasti kylmässä vesihauteessa.

Siirrä jäätelömassa laakeaan, kannelliseen rasiaan. Pakasta muutama tunti.

Valmista omenaseos. Kuori ja kuutioi omenat. Mittaa kattilaan omenakuutiot ja kaikki muut omenaseoksen ainekset.

Kiehauta ja keitä kokoon melko kovalla lämmöllä 5–10 minuuttia.

Ota kattila pois levyltä ja anna omenaseoksen jäähtyä.

Kääntele kohmeiseen jäätelöön jäähtynyt omenaseos liemineen. Jatka pakastamista vielä 4–5 tuntia.

Tarjoa joko sellaisenaan tai omenapiirakan kanssa.

Saat jäätelöstä kuohkeampaa, jos sekoitat sitä muutamia kertoja pakastamisen aikana. Voit valmistaa jäätelön pakastimeen odottamaan jo useita päiviä ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt