


Piña colada -jäätelövuokakakku – trooppinen drinkki viilentävän kakun muodossa
4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min
Piña colada -jäätelökakussa maistuu tuttu kookoksen, ananaksen ja rommin yhdistelmä. Raikkaan vegaanisen jäätelön pohjana on pehmeää silken tofua ja kondensoitua kookosmaitoa. Suolaisenmakea keksipohja on piste iin päällä.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
5
digestivekeksiä
50 g
pieniä pretzeleitä (Taffel)
2 tl
vaniljasokeria
50 g
maidotonta margariinia tai kookosöljyä
Ananasjäätelö
2 prk (à 227/139 g)
ananaspaloja (noin 4 dl) tai vastaava määrä tuoretta ananasta
450 g
silken tofua (Tofumoon)
1 prk
kondensoitua kookosmaitoa
2–3 rkl
rommia tai tilkka rommiaromia
Pinnalle
6
ohutta ananasviipaletta
½−1 dl
paahdettuja kookoshiutaleita tai -lastuja
Piña colada -jäätelövuokakakku – ohje:
- Valuta ananaspalat ja pane ne pakastusrasiaan tai pussiin. Pakasta vähintään 2 tuntia.
- Jauha keksit ja pretzelit. Lisää vaniljasokeri ja rasva. Sekoita.
- Vuoraa vuoka (2 l) halutessasi leivinpaperilla. Kaada muruseos vuokaa ja painele tasaisesti pohjalle.
- Valuta tofu. Pane kaikki jäätelön ainekset tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi.
- Kaada jäätelöseos vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta.
- Kuori ananas ja leikkaa siitä veitsellä ohuita viipaleita. Asettele viipaleet jäätelön pinnalle.
- Nosta vuoka pakastimeen vähintään 2 tunniksi. Viimeistele kookoslastuilla.
Vinkki!
Voit käyttää vegaaniseen jäätelöön silken tofun sijaan soija- tai kauravispiä tai kaurapohjaista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat