Mansikkapehmis
4 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
4 h Mansikkapehmis on nopea ja terveellinen vastaus jäätelönhimoon. Jos pidät aina pakastimessa banaanisiivuja, mansikkapehmis valmistuu vaikka aamupalaksi. Tämän helpommaksi ei jäätelönteko mene!
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
4.2
Kuvat
Julkaistu 14.7.2017

Mansikkapehmis
Reseptin ainekset (4 annosta)
Mansikkapehmis
- 2 kplbanaania (kypsää, ruskeaa tai ruskeapilkullista)
- 250 gmansikoita (1 rasia)
- 0-3 rklkookosmaitoa (tarvittaessa, tai mantelimaitoa tai muuta nestettä)
- 1/4 tlaitovaniljajauhetta (halutessa)
Mansikkapehmis valmistuu näin:
- Kuori ja viipaloi banaani. Perkaa mansikat. Siirrä banaaniviipaleet ja mansikat pakastepussiin tai -rasiaan tai pakkasenkestävälle lautaselle. Pakasta vähintään muutama tunti.
- Nosta pakastetut banaanit ja mansikat hetkeksi huoneenlämpöön ennen jäätelön valmistusta. Blendaa banaanit ja mansikat tasaiseksi ja kuohkeaksi pehmikseksi monitoimikoneen leikkuuterällisessä kulhossa, tehosekoittimessa tai tehokkaalla sauvasekoittimella. Lisää halutessasi vaniljajauhetta. Jos laitteesi tehot eivät riitä, lisää lusikallinen kerrallaan nestettä (esimerkiksi kookosmaitoa tai mantelimaitoa).
- Nauti heti tai pakasta vielä hetki, jos haluat jähmeämmän koostumuksen. Jos haluat pehmiksen näköistä banaanijäätelöä, siirrä massa pakaste- tai pursotinpussiin, anna sen olla siellä noin 10 min, leikkaa pussin kulma auki ja pursota kuppiin tai vohveliin.
Vinkki!
Pakasta aina ylikypsät banaanit, niin vältät hävikin ja sinulla on aina ainekset jäätelöön!

Vadelma-sitruunajäätelö – kotitekoisen jätskin helppo kaava
Maku

Jäätelösooda – hurmaava retroklassikko
Maku

Puffet-jäätelökakku – helppo ja ihanan överi minttu-suklaaherkku
Kotivinkki

Oreo-jäätelö – neljän raaka-aineen jäätelöhitti valmistuu ilman konetta
Maku

Vegaaninen kinuskijäätelö – maidoton ja munaton jäätelöherkku kätkee sisäänsä myös suolapähkinöitä ja suklaapaloja
Maku

Polkka-mansikkajäätelö
Maku

Puffetit
Maku

Omena-kanelijäätelö
Maku