Kesän helpoin mansikkapehmis

5
0

Kesän helpoin mansikkapehmis

GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
5
Tämän helpommaksi ei jäätelönteko mene! Pakasta banaanit ja mansikat ja blendaa tasaiseksi kesäpehmikseksi. Raikas mansikka-banaanijätski on sopivan makeaa ilman lisättyä sokeria.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplbanaania (kypsää, ruskeaa tai ruskeapilkullista)
  • 250 gmansikoita (1 rasia)
  • 0-3 rklkookosmaitoa (tarvittaessa, tai mantelimaitoa tai muuta nestettä)
  • 1/4 tlaitovaniljajauhetta (halutessa)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista mansikka-banaanijäätelö näin:

Kuori ja viipaloi banaani. Perkaa mansikat. Siirrä banaaniviipaleet ja mansikat pakastepussiin tai -rasiaan tai pakkasenkestävälle lautaselle. Pakasta vähintään muutama tunti.

Nosta pakastetut banaanit ja mansikat hetkeksi huoneenlämpöön ennen jäätelön valmistusta. Blendaa banaanit ja mansikat tasaiseksi ja kuohkeaksi pehmikseksi monitoimikoneen leikkuuterällisessä kulhossa, tehosekoittimessa tai tehokkaalla sauvasekoittimella. Lisää halutessasi vaniljajauhetta. Jos laitteesi tehot eivät riitä, lisää lusikallinen kerrallaan nestettä (esimerkiksi kookosmaitoa tai mantelimaitoa).

Nauti heti tai pakasta vielä hetki, jos haluat jähmeämmän koostumuksen. Jos haluat pehmiksen näköistä banaanijäätelöä, siirrä massa pakaste- tai pursotinpussiin, anna sen olla siellä noin 10 min, leikkaa pussin kulma auki ja pursota kuppiin tai vohveliin.

Vinkki!

Pakasta aina ylikypsät banaanit, niin vältät hävikin ja sinulla on aina ainekset jäätelöön!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä