Maku

Mansikkapehmis

4 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Mansikkapehmis on nopea ja terveellinen vastaus jäätelönhimoon. Jos pidät aina pakastimessa banaanisiivuja, mansikkapehmis valmistuu vaikka aamupalaksi. Tämän helpommaksi ei jäätelönteko mene!
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
4.2
0
Julkaistu 14.7.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

Mansikkapehmis

  • 2 kplbanaania (kypsää, ruskeaa tai ruskeapilkullista)
  • 250 gmansikoita (1 rasia)
  • 0-3 rklkookosmaitoa (tarvittaessa, tai mantelimaitoa tai muuta nestettä)
  • 1/4 tlaitovaniljajauhetta (halutessa)
Tulosta

Mansikkapehmis valmistuu näin:

  1. Kuori ja viipaloi banaani. Perkaa mansikat. Siirrä banaaniviipaleet ja mansikat pakastepussiin tai -rasiaan tai pakkasenkestävälle lautaselle. Pakasta vähintään muutama tunti.
  2. Nosta pakastetut banaanit ja mansikat hetkeksi huoneenlämpöön ennen jäätelön valmistusta. Blendaa banaanit ja mansikat tasaiseksi ja kuohkeaksi pehmikseksi monitoimikoneen leikkuuterällisessä kulhossa, tehosekoittimessa tai tehokkaalla sauvasekoittimella. Lisää halutessasi vaniljajauhetta. Jos laitteesi tehot eivät riitä, lisää lusikallinen kerrallaan nestettä (esimerkiksi kookosmaitoa tai mantelimaitoa).
  3. Nauti heti tai pakasta vielä hetki, jos haluat jähmeämmän koostumuksen. Jos haluat pehmiksen näköistä banaanijäätelöä, siirrä massa pakaste- tai pursotinpussiin, anna sen olla siellä noin 10 min, leikkaa pussin kulma auki ja pursota kuppiin tai vohveliin.

Vinkki!

Pakasta aina ylikypsät banaanit, niin vältät hävikin ja sinulla on aina ainekset jäätelöön!

Kommentoi »