Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Baked Alaska -uunijäätelö

2 h 35 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 5 min

Marengilla hunnutettu Baked Alaska -uunijäätelö on näyttävä ja huomiotaherättävä jälkkäri.

6.7.2017
Reseptin ainekset
8 annosta
Jäätelöseos
2 l
vaniljakermajäätelöä
230 g
mangoa (1 purkki)
4
passionhedelmää
1 dl
pistaaseja (rouhittuna)
185 g
Wilhelmina-keksejä (1 paketti, murennettuina)
Sveitsiläinen marenki
3
valkuaista
2 1/2 dl
hienoa kidesokeria (Siro)
Koristelu
2
passionhedelmää
2 rkl
pistaaseja (rouhittuna)

Vuoraa teräskulho (tilavuus 2 l) muovikelmulla. Notkista vaniljajäätelö. Soseuta valutettu mango. Halkaise passiohedelmät ja koverra sisukset kulhoon. Sekoita jäätelöön mangosose, passionhedelmien sisukset, pistaasirouhe sekä keksimurut. Sekoita huolimattomasti niin, että jäätelöön jää raitoja.

Painele jäätelö-keksiseos kulhoon tiiviisti, lusikalla painaen. Peitä jäätelö muovikelmulla ja nosta pakastimeen yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi.

Vatkaa marenkia varten valkuaiset teräskulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten ja nosta kulho vesihauteen päälle. Vatkaa kuohkeaksi ja kädenlämpöiseksi vaahdoksi. Nosta kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kiiltävää ja kuohkeaa.

Ota jäätelökulho pakastimesta. Kumoa jäätelökupoli uuninkestävälle vadille. Levitä marenki kakun päälle siten, että jäätelöä ei näy alta ollenkaan.

Nosta jäätelökakku 225-asteisen uunin ylätasolle muutamaksi minuutiksi, kunnes marenki saa hieman väriä. Tarkkaile uunia, jotta marenki ei tummu liiaksi.

Koristele halutessasi passionhedelmällä ja pistaasirouheella. Tarjoa uunijäätelö heti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt