
Jouluinen jälkiruoka – 8 helppoa reseptiä, jotka valmistuvat hyvissä ajoin ennen h-hetkeä
1. Piparijäätelö, johon tarvitset vain viisi raaka-ainetta!
Jäätelö on aina hyvä idea, mutta lakun makuinen piparijäätelö vielä parempi, onhan nyt joulu. Ohjeeseen tulee kondensoitua maitoa, joka on varsinaista ihmeainetta: et tarvitse jäätelökonetta, eikä jäätelömassaa edes tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana. Lopputulos on silti täydellisen ilmava.
2. Kun kakku odottaa pakastimessa: piparijuustokakku
Piparijuustokakku on varmasti joulun kätevin juustokakku, sillä sen voi valmistaa pakastimeen jo vaikka viikkoa ennen aattoa. Kakun helppo pohja tehdään piparkakuista ja voista, ja kermaisen täytteen sekaan lisätään aprikooseja, karpaloita ja piparimuruja. Mmmmm miten hyvää!
3. Luumurahka kuten mummolassa
Luumurahka on yksi joulun suosituimmista jälkiruoista eikä syyttä, sillä harvaan jouluiseen jälkiruokaan liittyy yhtä paljon muistoja. Kuuluuko sinun luumurahkaasi rommia vai ei?
4. Marenki, joka onkin kranssi
Marenkikranssi on huippusuosittua pavlovaa jouluisempi tarjottava mutta valmistuu aivan yhtä helposti ja kätevästi. Nostele valkuaisvaahto kranssin muotoon leivinpaperin päälle, kuivata (älä paista!) uunissa ja täytä juuri ennen tarjoilua mascarponevaahdolla ja puolukkasiirapilla. Koska täytteetkin voi valmistella hyvissä ajoin jääkaappiin, saat näyttävän jälkiruoan pöytään muutamassa minuutissa. Tämä jouluinen jälkiruoka muistetaan pitkään!
5. Piparipannacotta maistuu myös kinuskilta
Piparipannacotta on ihanan jouluinen mutta valmistuu ihanan helposti. Kiehauta kerma ja sokerit, lisää liivatteet, jaa seos pieniin laseihin ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Jos haluat vältellä liivatetta, valitse posset, jossa kerma hyydytetään sitrusmehulla. Limettiposset sopii jouluun.
6. Kun kaipaat raikasta: karpalokiisseli
Karpalokiisseli kuuluu ehdottomasti monen joulupöytään. Juhlavamman saat, kun tarjoilet kiisselin viinilaseista ja lorautat joukkoon vähän likööriä.
7. Vegaaninen suklaamousse, kun pöydässä on kasvissyöjiä
Vegaaninen suklaamousse on ranskalaisen klassikkojälkkärin uusi versio, johon et tarvitse mitään eläinperäistä. Kuohkeus on peräisin säilykekikherneiden liemestä, josta muuten voit valmistaa myös vegaanisen pavlovan.
8. Kookos-glögijäädyke, joka sopii kaikille
Kookos-glögijäädyke kisaa ehdottomasti joulun kaunein jälkiruoka -palkinnosta. Herkullisen makunsa lisäksi se on sekä vegaaninen että gluteeniton eli sopii aivan kaikille.
Kerro kommenteissa, mikä on oma suosikkisi!