Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Vihreä joulukakku

Vihreä kuula -juustokakku hurmaa samettisella täytteellään – tässä on pikkujoulujen tai joulupöydän veikeä herkku!

4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min

Vihreä kuula -juustokakku on sinulle, joka rakastat joulunvihreitä klassikkomarmeladeja! Täyte saa makua levitettävästä päärynämarmeladista, ja kakun pinnan kruunaavat Vihreät kuulat. Tämä kakku vangitsee katseen pikkujouluissa tai joulupöydässä.

12.11.2024
Reseptin ainekset
10 palaa
200 g
kandisokerikeksejä
75 g
voita
4 dl
vispikermaa
600 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
tomusokeria
1 prk
Vihreitä kuulia -päärynämarmeladia (levitettävä)
1
lime
5
liivatelehteä
200 g
Vihreitä kuulia -marmeladikarkkeja

Vihreä kuula -juustokakku – ohje:

  1. Pingota 20–22 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.
  3. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon puolet päärynämarmeladista. Mausta tomusokerilla. Raasta sekaan limen kuori. Purista mehu kattilaan.
  4. Vaahdota kerma ja yhdistä tuorejuustomassan kanssa.
  5. Kuumenna limenmehu ja lisää puristellut liivatelehdet. Kaada liivate ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.
  6. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.
  7. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan. Levitä päälle loput levitettävästä marmeladista ja koristele Vihreitä kuulia -karkeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt