Vihreä joulukakku
Vihreä kuula -juustokakku hurmaa samettisella täytteellään – tässä on pikkujoulujen tai joulupöydän veikeä herkku!
4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min
Vihreä kuula -juustokakku on sinulle, joka rakastat joulunvihreitä klassikkomarmeladeja! Täyte saa makua levitettävästä päärynämarmeladista, ja kakun pinnan kruunaavat Vihreät kuulat. Tämä kakku vangitsee katseen pikkujouluissa tai joulupöydässä.
Reseptin ainekset
10 palaa
200 g
kandisokerikeksejä
75 g
voita
4 dl
vispikermaa
600 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
tomusokeria
1 prk
Vihreitä kuulia -päärynämarmeladia (levitettävä)
1
lime
5
liivatelehteä
200 g
Vihreitä kuulia -marmeladikarkkeja
Vihreä kuula -juustokakku – ohje:
- Pingota 20–22 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.
- Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon puolet päärynämarmeladista. Mausta tomusokerilla. Raasta sekaan limen kuori. Purista mehu kattilaan.
- Vaahdota kerma ja yhdistä tuorejuustomassan kanssa.
- Kuumenna limenmehu ja lisää puristellut liivatelehdet. Kaada liivate ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan. Levitä päälle loput levitettävästä marmeladista ja koristele Vihreitä kuulia -karkeilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat