


Aterian huipennus
Luumurahka – joulun klassikkojälkiruoka valmistuu nopeasti ja maistuu ihanan perinteiseltä
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Luumurahka on joulun klassikkoherkku, jossa yhdistyvät täyteläinen rahka ja makeat luumut. Nopeasti valmistuva jälkiruoka kruunaa jouluaterian.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Luumurahka
200 g
luumuja
2 dl
vettä
1 tl
sitruunankuorta
2
kanelitankoa
½ dl
hillosokeria
500 g
maitorahkaa
2 dl
kuohukermaa
3 rkl
sokeria
Luumurahka– ohje:
- Keitä luumuja, vettä, kanelitankoja ja hillosokeria 15 minuuttia pienellä lämmöllä välillä sekoittaen. Mausta sitruunankuorella ja poista halutessasi kanelitangot. Jäähdytä.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää rahka ja sekoita hyvin yhteen.
- Lisää luumuhilloke ja sekoita kevyesti.
Vinkki!
Luumurahka säilyy jääkaapissa pari päivää, eli voit tehdä sitä kerralla kunnon satsin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat