


Joulun väreissä
Glögipannacotta on joulun ajan elegantti ja pehmeän kermainen jälkiruoka – päällä kaunis glögikiille!
6 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 6 h 0 min
Glögipannacotta on herkullinen ja juhlava jälkiruoka. Valmista kermavanukas, annostele se laseihin tai kulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa. Seuraavan päivän pikkupuuhaksi jää vain glögikiilteen valmistus.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
5 dl
kuohukermaa
¾ dl
sokeria
1
vaniljatanko (tai 1 rkl vaniljasokeria)
2
liivatelehteä
Glögikiille
1
liivatelehti
1½ dl
glögitiivistettä (esim. Marli)
½ dl
vettä
Glögipannacotta – ohje:
- Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Mittaa kattilaan puolet kermasta, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
- Nosta kattila liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaseokseen. Lisää loppu kerma ja sekoita.
- Jaa seos laseihin tai jälkiruokakulhoihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia tai yön yli.
- Valmista kiille. Pane liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Mittaa glögitiiviste ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja liuota se kuuman glögin joukkoon. Sekoita ja anna jäähtyä haaleaksi.
- Lusikoi tai kaada glögiseos varovasti hyytyneiden pannacotta-annosten päälle. Peitä vielä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 3 tuntia.
Vinkki!
Voit halutessasi korvata osan kermasta myös maidolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat