Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparijäädyke – raikas ja helppo jälkiruoka joulupöytään!

3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min

Piparijäädyke hurmaa koko poppoon! Italialainen semifreddo muuntuu jouluiseksi luumuhillo- ja piparisattumilla. Ohjeellamme voit valmistaa jäädykkeen yhteen isoon tai kahteen pieneen rengasvuokaan.

19.12.2022
Reseptin ainekset
6 annosta
2 dl
kuohukermaa
3
valkuaista
3
keltuaista
250 g
mascarponejuustoa
1 dl
sokeria
n. 50 g
gluteenittomia pipareita muruina
1 dl
luumumarmelaadia tai -hilloa
Koristelu
piparkakkuja muruina
(pakaste)puolukoita
syötäviä kukkia (esim. kuivattuja ruusuja)

Piparijäädyke – ohje:

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Vaahdota kolmannessa kulhossa keltuaiset, mascarpone ja sokeri.
  4. Kääntele kermavaahto keltuaisvaahtoon. Kääntele sekaan myös valkuaisvaahto.
  5. Jaa seos kahtia ja sekoita toiseen piparkakkumurska ja toiseen luumumarmeladi. Voit tehdä luumuhillon halutessasi itse joulutorttukakun ohjeella.
  6. Kaada massoja vuorotellen noin puolen litran kakkuvuokiin tai yhteen litran vuokaan.
  7. Laita pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
  8. Ota piparijäädyke pakastimesta 10 minuuttia ennen nauttimista.
  9. Kumoa tarjoiluastialle ja koristele piparimuruilla, puolukoilla ja syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt