


Piparijäädyke – raikas ja helppo jälkiruoka joulupöytään!
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min
Piparijäädyke hurmaa koko poppoon! Italialainen semifreddo muuntuu jouluiseksi luumuhillo- ja piparisattumilla. Ohjeellamme voit valmistaa jäädykkeen yhteen isoon tai kahteen pieneen rengasvuokaan.
Reseptin ainekset
6 annosta
2 dl
kuohukermaa
3
valkuaista
3
keltuaista
250 g
mascarponejuustoa
1 dl
sokeria
n. 50 g
gluteenittomia pipareita muruina
1 dl
luumumarmelaadia tai -hilloa
Koristelu
piparkakkuja muruina
(pakaste)puolukoita
syötäviä kukkia (esim. kuivattuja ruusuja)
Piparijäädyke – ohje:
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi.
- Vaahdota kolmannessa kulhossa keltuaiset, mascarpone ja sokeri.
- Kääntele kermavaahto keltuaisvaahtoon. Kääntele sekaan myös valkuaisvaahto.
- Jaa seos kahtia ja sekoita toiseen piparkakkumurska ja toiseen luumumarmeladi. Voit tehdä luumuhillon halutessasi itse joulutorttukakun ohjeella.
- Kaada massoja vuorotellen noin puolen litran kakkuvuokiin tai yhteen litran vuokaan.
- Laita pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
- Ota piparijäädyke pakastimesta 10 minuuttia ennen nauttimista.
- Kumoa tarjoiluastialle ja koristele piparimuruilla, puolukoilla ja syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat