Maku

Eksoottinen hedelmäsalaatti

20 min
GL
KA
MU
4.38
2


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gtuoretta ananasta
  • 200 gtuoretta mangoa
  • 300 gvesimelonia
  • 200 gverigreippiä

Marinadi

  • 2 dlviiden hedelmän mehua
  • 1 1/2 rklhillottua inkivääriä (hienonnettuna)
  • 1 tlvanilliinisokeria
  • 1/2 dltuoretta minttua

Rouhe

  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 1 1/2 rklsokeria

Lisäksi

  • 6 dlvaniljajäätelöä
  • 1/2 dltuoretta minttua

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuori ja paloittele hedelmät kulhoon. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada hedelmien päälle. Peitä ja siirrä viileään maustumaan. Mittaa kookoshiutaleet ja sokeri paistinpannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on paahtunut kauniin ruskeaksi. Siirrä rouhe lautaselle jäähtymään ja rapeutumaan. Rakenna annokset hedelmäsalaatista, jäätelöstä ja kookosrouheesta. Koristele tuoreella mintulla.

Hillotun inkiväärin hienontaminen sujuu superkätevästi puhtaalla valkosipulinpusertimella.
MITÄ PIDIT?
4.38