Pakastettu juustokakku

3.8
2

Pakastettu juustokakku

Tämä hedelmäinen juustokakku valmistuu kätevästi pakastimessa ilman uunia ja liivatetta! Pakastetun juustokakun voi valmistaa jo hyvissä ajoin ja nostaa pakastimesta koristeltavaksi juhlapöytään. Täyteläisen juustoinen kakku maistuu taivaalliselle hieman kohmeisena!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 175 gDigestive-keksejä (tai Bastogne)
  • 80 gvoita
  • 1 1/2 rklsokeria

Täyte

  • 600 gtuorejuustoa (maustamatonta, rasvaa yli 20%)
  • 2 dlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 dlkuohukermaa

Koristelu

  • 2 kplluumuja
  • 1 kplgranaattiomenaa (siemenet)
  • 1 kplomenaa (punakuorinen)
  • 2 dlviinirypäleitä (tummia)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sokeri.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Painele keksimuru tiiviisti pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokeri ja suola kuohkeaksi muutaman minuutin ajan. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu.

Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon kermavaahto muutamassa osassa, aluksi sähkövatkaimella ja lopuksi isolla nuolijalla käännellen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Napauta vuokaa pari kertaa varovasti pöytää vasten ilmakuplien poistamiseksi.

Nosta kakku peitettynä pakastimeen tasaiselle alustalle. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Nosta kakku sulamaan 30 minuuttia ennen tarjoilua. Irrota vuoan reuna ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kakun pinta lohkotuilla hedelmillä.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä