Pakastettu juustokakku

Ainekset (10 annosta)
- 175 gDigestive-keksejä (tai Bastogne)
- 80 gvoita
- 1 1/2 rklsokeria
Täyte
- 600 gtuorejuustoa (maustamatonta, rasvaa yli 20%)
- 2 dlsokeria
- 1/4 tlsuolaa
- 2 rklsitruunamehua
- 2 dlkuohukermaa
Koristelu
- 2 kplluumuja
- 1 kplgranaattiomenaa (siemenet)
- 1 kplomenaa (punakuorinen)
- 2 dlviinirypäleitä (tummia)
Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sokeri.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Painele keksimuru tiiviisti pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokeri ja suola kuohkeaksi muutaman minuutin ajan. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu.
Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon kermavaahto muutamassa osassa, aluksi sähkövatkaimella ja lopuksi isolla nuolijalla käännellen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Napauta vuokaa pari kertaa varovasti pöytää vasten ilmakuplien poistamiseksi.
Nosta kakku peitettynä pakastimeen tasaiselle alustalle. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Nosta kakku sulamaan 30 minuuttia ennen tarjoilua. Irrota vuoan reuna ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kakun pinta lohkotuilla hedelmillä.