Maku

Äidin kääretorttu

35 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen15 min
Kreemin ja mansikkahillon yhdistelmä on täydellinen kääretortun täyte.
3.85
9
Kuvat Perinneruokaa prkl


Ainekset (20 viipaletta)

Taikina

  • 4 kplkananmunaa
  • 1,5 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3 rklperunajauhoja
  • 3 rklvehnäjauhoja

Täytekreemi

  • 100 gvoita
  • 2 rklsokeria
  • 1 kplkananmuna
  • 2 tlvaniljasokeria

Marjatäyte

  • 0,5 dlmansikkahilloa
Tulosta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe, perunajauhot ja vehnäjauhot keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita nostelemalla, jotta vaahto pysyy kuohkeana. 

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 7-9 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Sekoita täytekreemi voista, sokerista, kananmunasta ja vaniljasokerista. 

Levitä kreemi taikinalevyn päälle kerrokseksi. Levitä myös mansikkahilloa koko alueelle. 

Kääri torttu leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Anna kääretortun olla hetki jääkaapissa, jotta kreemi kovettuu ja on helpompi leikata annospaloiksi. 

MITÄ PIDIT?
3.85