


Perinteinen kääretorttu voikreemitäytteellä
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Perinteinen kääretorttu syntyy voikreemin ja mansikkahillon täydellisestä yhdistelmästä. Kääretorttu on lautasilla jo reilussa puolessa tunnissa!
Reseptin ainekset
20 viipaletta
Taikina
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
3 rkl
perunajauhoja
3 rkl
vehnäjauhoja
Täytekreemi
100 g
voita
2 rkl
sokeria
1
kananmuna
2 tl
vaniljasokeria
Marjatäyte
½ dl
mansikkahilloa
Perinteinen kääretorttu – ohje:
- Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe, perunajauhot ja vehnäjauhot keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita nostelemalla, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
- Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 7–9 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita täytekreemi voista, sokerista, kananmunasta ja vaniljasokerista.
- Levitä kreemi taikinalevyn päälle kerrokseksi. Levitä myös mansikkahilloa koko alueelle.
- Kääri torttu leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Anna kääretortun olla hetki jääkaapissa, jotta kreemi kovettuu ja on helpompi leikata annospaloiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat