Maku

Italialainen tiramisu

2 h 25 min
4.2
46

Italialainen tiramisu

Italialainen klassikkojälkiruoka tiramisu toimii joka tilanteessa. Tällä reseptillä valmistat ihanan mehevän ja kostean tiramisun. Katso VIDEO miten helposti tiramisu tehdään.
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juha Juntto, A-lehtien kuvatoimitus
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 1/2 dlespressoa
  • 1/2 dlviiniä (marsala)
  • 5 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 500 gmascarponejuustoa
  • 200 gsavoiardikeksejä

Pinnalle

  • 1/4 dlkaakaojauhetta

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista ihana italialainen tiramisu näin:

Mausta jäähtynyt kahvi marsalalla.

Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.

Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet juustoseoksesta. Toista keksi-mascarpone kerrokset.

Hunnuta italialainen tiramisu kaakaojauheella ja anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa parista tunnista vuorokauteen.

Vinkki!

  • Savoiardi-keksit voit korvata kahden munan sokerikakkupohjalla, jonka revit paloiksi ennen kostutusta.
  • Marsalan sijaan kostutusliemeen voit käyttää esimerkiksi manteli- tai kahvilikööriä.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä