Tiramisu – tee kotona Italian rakkain jälkiruoka

Reseptin ainekset (8 annosta)
- 2 1/2 dlespressoa
- 1/2 dlviiniä (marsala)
- 5 kplmunaa
- 1 dlsokeria
- 500 gmascarponejuustoa
- 200 gsavoiardikeksejä
Pinnalle
- 1/4 dlkaakaojauhetta
Tiramisu valmistuu näin:
Mausta jäähtynyt kahvi marsala-viinillä.
Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota.
Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet juustoseoksesta. Toista keksi-mascarponekerrokset.
Siivilöi italialainen tiramisu kaakaojauheella ja anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa parista tunnista vuorokauteen.
Vinkki!
Voit korvata Savoiardi-keksit kakkupohjalla. Puolita taikina eli tee se kahdesta kananmunasta. Revi kakkupohja paloiksi ennen kostutusta. Marsalan sijaan kostutusliemeen voit käyttää esimerkiksi manteli- tai kahvilikööriä.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.








