Kotivinkki

Vadelmatiramisu – klassikkojälkkärin valkosuklainen versio valmistuu pakastevadelmista

2 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h
Vadelmatiramisun voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Pähkinöiden lisääminen kannattaa jättää h -hetkeen, jotta ne säilyttävät rouskuvan rakenteensa.
KA
0
0
Julkaistu: 4.2.2022


Reseptin ainekset (4–6 annosta )

  • 12savoiardi-keksiä
  • 3 dl kotimaisia pakastevadelmia sulatettuna
  • 1 rkl sokeria
  • 120 gvalkosuklaata
  • 500 g mascarponejuustoa
  • 1 dl suolattomia, kuorittuja pistaasipähkinöitä
Tulosta

Vadelmatiramisu valmistuu näin:

  1. Lado keksit vieri viereen suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle. Sekoita sokeri vadelmiin. Lusikoi vadelmat ja vadelmista irronnut mehu keksien päälle.
  2. Sulata valkosuklaa mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Notkista mascarpone vatkaimella. Yhdistä suklaasula ja mascarpone koko ajan vatkaten. Levitä seos vadelmien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna tiramisun vetäytyä kylmässä vähintään 2 tuntia.
  3. Rouhi pistaasit veitsellä. Ripottele rouhe vadelmatiramisun pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Kommentoi »