0(0)
Vadelmatiramisu – klassikkojälkkärin valkosuklainen versio valmistuu pakastevadelmista
Kasvis
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h
Vadelmatiramisun voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Pähkinöiden lisääminen kannattaa jättää h -hetkeen, jotta ne säilyttävät rouskuvan rakenteensa.
4.2.2022
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4–6 annosta
12savoiardi-keksiä
3 dl kotimaisia pakastevadelmia sulatettuna
1 rkl sokeria
120 gvalkosuklaata
500 g mascarponejuustoa
1 dl suolattomia, kuorittuja pistaasipähkinöitä

Vadelmatiramisu valmistuu näin:

  1. Lado keksit vieri viereen suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle. Sekoita sokeri vadelmiin. Lusikoi vadelmat ja vadelmista irronnut mehu keksien päälle.
  2. Sulata valkosuklaa mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Notkista mascarpone vatkaimella. Yhdistä suklaasula ja mascarpone koko ajan vatkaten. Levitä seos vadelmien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna tiramisun vetäytyä kylmässä vähintään 2 tuntia.
  3. Rouhi pistaasit veitsellä. Ripottele rouhe vadelmatiramisun pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.