


Vadelmatiramisu – klassikkojälkkärin valkosuklainen versio valmistuu pakastevadelmista
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Vadelmatiramisun voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Pähkinöiden lisääminen kannattaa jättää h -hetkeen, jotta ne säilyttävät rouskuvan rakenteensa.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
12
savoiardi-keksiä
3 dl
kotimaisia pakastevadelmia sulatettuna
1 rkl
sokeria
120 g
valkosuklaata
500 g
mascarponejuustoa
1 dl
suolattomia, kuorittuja pistaasipähkinöitä
Vadelmatiramisu valmistuu näin:
- Lado keksit vieri viereen suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle. Sekoita sokeri vadelmiin. Lusikoi vadelmat ja vadelmista irronnut mehu keksien päälle.
- Sulata valkosuklaa mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Notkista mascarpone vatkaimella. Yhdistä suklaasula ja mascarpone koko ajan vatkaten. Levitä seos vadelmien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna tiramisun vetäytyä kylmässä vähintään 2 tuntia.
- Rouhi pistaasit veitsellä. Ripottele rouhe vadelmatiramisun pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat