4,1(7)
Mansikkatiramisu lasissa
Kasvis
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h
26.6.2013
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
2 kplmunaa
1 dlsokeria
1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
Mansikka-vaniljahillo
500 gmansikoita
165 ghillosokeria (hillo-marmeladi)
1/2 dlsitruunamehua
3 kpltähtianista
1 kplvaniljatankoa
Täyte
2 1/2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
250 gmascarponejuustoa
3/4 dlsitruslikööriä
2 rklsokeria
Koristeluun
2 dlmansikoita
2 rklkuivattua karpalojauhetta
1 rkltuoretta minttua

Keitä ensin mansikka-vaniljahillo. Perkaa ja paloittele mansikat. Pane mansikat, sokeri, mehu, tähtianikset ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Keitä 5 minuuttia, kuori tarvittaessa vaahto pois. Jäähdytä hillo. Poista vaniljatanko ja tähtianikset.

Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos siivilän läpi munasokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (noin 40 × 30 cm). Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi.

Vaahdota täytteen kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon likööri ja sokeri. Yhdistä kermavaahto ja mascarponeseos nostellen.

Leikkaa kakkupohjasta lasin avulla ympyröitä. Kokoa tiramisut laseihin niin, että alimmaiseksi tulee pala sokerikakkupohjaa, sitten kerros hilloa ja viimeisenä juustotäytettä. Tee toinen kerros samalla tavalla.

Pane mansikka-tiramisuannokset jääkaappiin tekeytymään muutaman tunnin ajaksi.

Koristele mansikkatiramisut mansikkaviipaleilla, marjajauheella ja mintunlehdillä.

Vinkki!

Jos haluat tehdä isomman tiramisun, leikkaa torttulevy kahtia, ja nosta puolikas tarjoiluvadille. Levitä puolet hillosta ja puolet juustotäytteestä pohjalle. Nosta toinen pohja päälle, ja lusikoi loput täytteet pinnalle.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.