Maku

Pipari–tiramisu

3 h 15 min
4.4
2

Pipari–tiramisu

Jouluinen piparkakkurahkalla, kanelilla ja kardemummalla maustettu tiramisu on täydellinen päätös aattoillalle.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 200 gpiparkakkurahka, Arla
  • 12 kplsavoiardikeksejä
  • 4 kplkananmunan keltuainen
  • 2 rklsokeria
  • 1 dlvahvaa kahvia jäähdytettynä
  • ½ dlbrandyä
  • 1 tlkanelia
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 2 rklkaakaojauhetta

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN3 h

Keitä vahva tumma kahvi ja mausta se brandyllä.

Asettele keksit vierekkäin suorakaiteen muotoisen astian pohjalle ja kostuta ne märäksi kahvilla. Keksejä saattaa mennä enemmänkin kuin ohje sanoo, riippuen käyttämäsi astian koosta. Lisää keksien päälle hieman kanelia ja kardemummaa.

Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää mascarpone ja jatka vatkaamista.

Lisää lopuksi rahka ja sekoittele täyte tasaiseksi.

Levitä seos keksien päälle.

Lisää pinnalle reilusti kaakaojauhetta ja laita jääkaappiin jäähtymään vähintään kolmeksi tunniksi.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä