Maku

Piparitiramisu – maistuva päätös aattoillan juhla-aterialle

3 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
3 h
Piparitiramisu maustetaan piparkakkurahkalla, kanelilla ja kardemummalla. Tiramisu on vartissa valmis jääkaappiin, jossa se saa tekeytyä rauhassa ennen tarjoilua.
KA
3.8
3
Julkaistu: 13.12.2015


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 200 gpiparkakkurahka, Arla
  • 12savoiardikeksiä
  • 4kananmunan keltuaista
  • 2 rklsokeria
  • 1 dlvahvaa kahvia jäähdytettynä
  • ½ dlbrandyä
  • 1 tlkanelia
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 2 rklkaakaojauhetta
Tulosta

Piparitiramisu valmistuu näin:

  1. Keitä vahva tumma kahvi ja mausta se brandyllä.
  2. Asettele keksit vierekkäin suorakaiteen muotoisen astian pohjalle ja kostuta ne märäksi kahvilla. Keksejä saattaa mennä enemmänkin kuin ohje sanoo, riippuen käyttämäsi astian koosta. Lisää keksien päälle hieman kanelia ja kardemummaa.
  3. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää mascarpone ja jatka vatkaamista.
  4. Lisää lopuksi rahka ja sekoittele täyte tasaiseksi.
  5. Levitä seos keksien päälle.
  6. Lisää piparitiramisun pinnalle reilusti kaakaojauhetta ja laita jääkaappiin jäähtymään vähintään kolmeksi tunniksi.
3 kommenttia