


Piparitiramisu – maistuva päätös aattoillan juhla-aterialle
3 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 3 h 0 min
Piparitiramisu maustetaan piparkakkurahkalla, kanelilla ja kardemummalla. Tiramisu on vartissa valmis jääkaappiin, jossa se saa tekeytyä rauhassa ennen tarjoilua.
Reseptin ainekset
10 annosta
250 g
mascarponejuustoa
200 g
piparkakkurahka (Arla)
12
savoiardikeksiä
4
kananmunan keltuaista
2 rkl
sokeria
1 dl
vahvaa kahvia jäähdytettynä
½ dl
brandyä
1 tl
kanelia
1 tl
jauhettua kardemummaa
2 rkl
kaakaojauhetta
Piparitiramisu – ohje:
- Keitä vahva tumma kahvi ja mausta se brandyllä.
- Asettele keksit vierekkäin suorakaiteen muotoisen astian pohjalle ja kostuta ne märäksi kahvilla. Keksejä saattaa mennä enemmänkin kuin ohje sanoo, riippuen käyttämäsi astian koosta. Lisää keksien päälle hieman kanelia ja kardemummaa.
- Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää mascarpone ja jatka vatkaamista.
- Lisää lopuksi rahka ja sekoittele täyte tasaiseksi.
- Levitä seos keksien päälle.
- Lisää piparitiramisun pinnalle reilusti kaakaojauhetta ja laita jääkaappiin jäähtymään vähintään kolmeksi tunniksi.
Kurkkaa myös aidon italialaisen tiramisun ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat