Maku

Kakkupohja – klassinen perustaikina, johon tulee yhtä paljon munia, sokeria ja jauhoja

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Leivo elämäsi paras kakkupohja tällä reseptillä! Jauhoja vaihtamalla saat kakkupohjasta joko vaalean tai tumman. Pehmeä täytekakkupohja eli sokerikakku valmistuu helposti. Sen salaisuus piilee kuohkeassa muna-sokerivaahdossa ja miedossa paistolämpötilassa. Suosittelemme!
LA
MA
KA
4.3
3
Julkaistu 18.3.2015


Reseptin ainekset (15 annosta)

  • 4munaa (M-koko)
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja (tai ohrakasta tai kaakaojauhetta)
  • 1 tlleivinjauhetta

Vuoan voiteluun

  • 1 rklvoita
  • 1 rklkorppujauhoja
Tulosta

Kakkupohja valmistuu näin:

  1. Voitele ja korppujauhota tilavuudeltaan noin 2 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Jos haluat pohjasta tumman, käytä perunajauhojen tilalla kaakaojauhetta.
  4. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovaisesti nostellen, jotta vaahto ei laske. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 30–40 minuuttia. Jos kakun pinta uhkaa tummua liikaa, peitä kakku leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  6. Kumoa kakkupohja hetken jäähtyneenä vadille tai leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä vuoalla peitettynä kokonaan.

Vinkki!

Tee kakkupohja mieluiten päivä ennen täyttämistä. Tiivistynyt täytekakkupohja on vastapaistettua kakkupohjaa helpompi leikata ja täyttää.

3 kommenttia