Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kakkupohja – klassinen perustaikina, johon tulee yhtä paljon munia, sokeria ja jauhoja

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min

Kakkupohja valmistuu täydellisesti reseptillämme! Jauhoja vaihtamalla saat 4 munan kakkupohjasta joko vaalean tai tumman. Sopivan pehmeän kakkupohjan salaisuus piilee kuohkeassa muna-sokerivaahdossa ja miedossa paistolämpötilassa.

18.3.2015
Reseptin ainekset
15 annosta
4 munan kakkupohja
4
munaa (M-koko)
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja (tai ohrakasta tai kaakaojauhetta)
1 tl
leivinjauhetta
Vuoan voiteluun
1 rkl
voita
1 rkl
korppujauhoja

Kakkupohja – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota tilavuudeltaan noin 2 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Jos haluat pohjasta tumman, käytä perunajauhojen tilalla kaakaojauhetta.
  4. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovaisesti nostellen, jotta vaahto ei laske. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 30–40 minuuttia. Jos kakun pinta uhkaa tummua liikaa, peitä kakku leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  6. Kumoa kakkupohja hetken jäähtyneenä vadille tai leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä vuoalla peitettynä kokonaan.

Vinkki!

Tee kakkupohja mieluiten päivä ennen täyttämistä. Tiivistynyt täytekakkupohja on vastapaistettua kakkupohjaa helpompi leikata ja täyttää.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt