Maku

Kakkupohja

1 h
4.3
3

Kakkupohja

LA
MA
3
4.3
Leivo elämäsi paras kakkupohja tällä reseptillä! Jauhoja vaihtamalla saat kakkupohjasta joko vaalean tai tumman. Pehmeä täytekakkupohja eli sokerikakku valmistuu helposti. Sen salaisuus piilee kuohkeassa muna-sokerivaahdossa ja miedossa paistolämpötilassa. Suosittelemme!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 4 kplmunaa (M-koko)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja (tai kaakaojauhetta)
  • 1 tlleivinjauhetta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Paras kakkupohja valmistuu näin:

Voitele ja korppujauhota tilavuudeltaan noin 2 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Jos haluat pohjasta tumman, käytä perunajauhojen tilalla kaakaojauhetta.

Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovaisesti nostellen, jotta vaahto ei laske. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 30-40 minuuttia. Jos kakun pinta uhkaa tummua liikaa, peitä kakku leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.

Kumoa kakkupohja hetken jäähtyneenä vadille tai leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä vuoalla peitettynä kokonaan.

Vinkki!

Tee kakkupohja mieluiten päivä ennen täyttämistä. Tiivistynyt täytekakkupohja on vastapaistettua kakkupohjaa helpompi leikata ja täyttää.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä