Kakkupohja – klassinen perustaikina, johon tulee yhtä paljon munia, sokeria ja jauhoja
1 h
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
40 minLeivo elämäsi paras kakkupohja tällä reseptillä! Jauhoja vaihtamalla saat kakkupohjasta joko vaalean tai tumman. Pehmeä täytekakkupohja eli sokerikakku valmistuu helposti. Sen salaisuus piilee kuohkeassa muna-sokerivaahdossa ja miedossa paistolämpötilassa. Suosittelemme!
LA
MA
KA
4.3
Kuvat
Julkaistu 18.3.2015

Kakkupohja – klassinen perustaikina, johon tulee yhtä paljon munia, sokeria ja jauhoja
Reseptin ainekset (15 annosta)
- 4munaa (M-koko)
- 1 ½ dlsokeria
- 1 ½ dlvehnäjauhoja
- ½ dlperunajauhoja (tai ohrakasta tai kaakaojauhetta)
- 1 tlleivinjauhetta
Vuoan voiteluun
- 1 rklvoita
- 1 rklkorppujauhoja
Kakkupohja valmistuu näin:
- Voitele ja korppujauhota tilavuudeltaan noin 2 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Jos haluat pohjasta tumman, käytä perunajauhojen tilalla kaakaojauhetta.
- Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovaisesti nostellen, jotta vaahto ei laske. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 30–40 minuuttia. Jos kakun pinta uhkaa tummua liikaa, peitä kakku leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
- Kumoa kakkupohja hetken jäähtyneenä vadille tai leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä vuoalla peitettynä kokonaan.
Vinkki!
Tee kakkupohja mieluiten päivä ennen täyttämistä. Tiivistynyt täytekakkupohja on vastapaistettua kakkupohjaa helpompi leikata ja täyttää.

Täytekakku on juhlien kunkku! Kurkkaa herkulliset reseptit ja löydä oma suosikkisi

Kakkukestit kahdelle, neljälle tai kuudelle! Pieni täytekakku kruunaa merkkipäivän – paahdettu voi ja kardemummakreemi viettelevät
Maku

Täytekakkupohja – herkullisten ja onnistuneiden kakkujen salaisuus löytyy kuorrutuksen alta
Maku

Gluteeniton kakkupohja
Maku

Kakun täyte x 2 – raikas rahka ja kuohkea kerma
Kotivinkki

Leivonnaisten pakastaminen – näin kakut, pikkuleivät ja muut leivonnaiset säilyvät

Mansikka-valkosuklaakakku – näyttävä herkku vaativaankin makuun
Maku

Ruusuinen täytekakku
Maku