4(27)
Tiramisu kakkupohjaan
Kasvis
3 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 30 min
Etsitkö luotto-ohjetta tiramisukakkuun? Se on tässä! Aidon pehmeä ja mehevä tiramisu valmistetaan itse leivottuun kakkupohjaan. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
16 annosta
4 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1/2 dlmaissitärkkelystä
1 tlleivinjauhetta
Täyte
3 dlkuohukermaa
250 gmascarponejuustoa
3/4 dlsokeria
2 rklmantelilikööriä
Kostutus
1 dlespressoa
4 rklmantelilikööriä
Päälle
1/2 dlkaakaojauhetta

Tiramisu kakkupohjaan – ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe ja siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 225-asteisessa uunissa 6–8 min.
  4. Kumoa kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
  5. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mascarpone, sokeri ja likööri.
  6. Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan ja kostuta tasaisesti kahvi-likööriseoksella. Nosta yksi levyistä pohjaksi tarjoiluvadille. Levitä päälle kolmannes täytteestä. Täytä toinen ja kolmas kerros samoin.
  7. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.
  8. Siivilöi tiramisun päälle reilusti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua. Tarjoa tiramisu espresson kanssa.
3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.