


Tiramisu kakkupohjaan
3 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 30 min
Etsitkö luotto-ohjetta tiramisukakkuun? Se on tässä! Aidon pehmeä ja mehevä tiramisu valmistetaan itse leivottuun kakkupohjaan. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
16 annosta
4 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
maissitärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
3 dl
kuohukermaa
250 g
mascarponejuustoa
3/4 dl
sokeria
2 rkl
mantelilikööriä
Kostutus
1 dl
espressoa
4 rkl
mantelilikööriä
Päälle
1/2 dl
kaakaojauhetta
Tiramisu kakkupohjaan – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe ja siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 225-asteisessa uunissa 6–8 min.
- Kumoa kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
- Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mascarpone, sokeri ja likööri.
- Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan ja kostuta tasaisesti kahvi-likööriseoksella. Nosta yksi levyistä pohjaksi tarjoiluvadille. Levitä päälle kolmannes täytteestä. Täytä toinen ja kolmas kerros samoin.
- Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.
- Siivilöi tiramisun päälle reilusti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua. Tarjoa tiramisu espresson kanssa.
Katso myös aidon italialaisen tiramisun resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat