Maku

Tiramisu

3 h
KA
4.12
3

Etsitkö luotto-ohjetta tiramisu-kakkuun? Se on tässä! Aidon pehmeä ja mehevä tiramisu valmistetaan itse leivottuun kakkupohjaan. Suosittelemme!
Tulosta
Teksti Kati Pohja, Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (16 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlmaissitärkkelystä
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 3/4 dlsokeria
  • 2 rklmantelilikööriä

Kostutus

  • 1 dlespressoa
  • 4 rklmantelilikööriä

Päälle

  • 1/2 dlkaakaojauhetta

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe ja siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 225-asteisessa uunissa 6–8 min.

Kumoa kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mascarpone, sokeri ja likööri.

Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan ja kostuta tasaisesti kahvi-likööriseoksella. Nosta yksi levyistä pohjaksi tarjoiluvadille. Levitä päälle kolmannes täytteestä. Täytä toinen ja kolmas kerros samoin.

Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.

Siivilöi tiramisun päälle reilusti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua. Tarjoa tiramisu espresson kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.12