


Lakritsitiramisu – jälkkäri, joka lumoaa herkkusuut
2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min
Lakritsitiramisu on vähän erilainen joulun jälkiruoka. Lakritsikinuskilla viimeistelty jälkkäri hurmaa niin nuoret kuin vähän vanhemmatkin makean ystävät.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lakritsitiramisu
2 dl
kuohukermaa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl
lakritsikinuskia
8
savoiardikeksiä
Lakritsikinuski
2 dl
kuohukermaa
1 dl
sokeria
1 dl
vaaleaa siirappia
6
lakritsitoffeepatukkaa (á 19 g)
Koristeluun
tomusokeria
lakritsitoffeepatukka (Kick)
Lakritsitiramisu – ohje:
- Valmista ensin lakritsikinuski. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna hiljalleen.
- Hienonna lakritsipatukat pieniksi paloiksi ja lisää ne kermaseokseen. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen 15–20 minuuttia. Anna kinuskin asettua ja jäähtyä rauhassa.
- Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja lakritsikinuski kermavaahdon joukkoon.
- Lusikoi vaahtoa tarjoiluastioihin. Aseta annosten päälle kaksi keksiä. Voit lusikoida päälle lisää kinuskia tai hienontaa lakritsitoffeeta koristeeksi.
- Anna lakritsitiramisun tekeytyä tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoilua. Sirottele päälle tomusokeria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat