Kotivinkki

Lakritsitiramisu

2 h
0
0

Lakritsitiramisu

Lakritsikinuskilla viritetty tiramisu on vähän erilainen joulun jälkiruoka. Se hurmaa niin nuoret kuin vähän vanhemmatkin herkkusuut.
Teksti Natalia Rehbinder
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlkuohukermaa
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ½ dllakritsikinuskia
  • 8savoiardi-keksiä

Lakritsikinuski

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvaaleaa siirappia
  • 6lakritsitoffeepatukkaa (á 19 g)

Koristeluun

  • tomusokeria
  • lakritsitoffeepatukka (Kick)

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

1. Valmista ensin lakritsikinuski. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna hiljalleen.

2. Hienonna lakritsipatukat pieniksi paloiksi ja lisää ne kermaseokseen. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen 15–20 minuuttia. Anna kinuskin asettua ja jäähtyä rauhassa.
 

3. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja lakritsikinuski kermavaahdon joukkoon.
 

4. Lusikoi vaahtoa tarjoiluastioihin. Aseta annosten päälle kaksi keksiä. Voit lusikoida päälle lisää kinuskia tai hienontaa lak­ritsitoffeeta koristeeksi. Anna tiramisun tekeytyä tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoilua. Sirottele päälle tomusokeria. 
 

Kotivinkki Jouluherkut 1/2013

Katso myös:

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä