Lakritsitiramisu – jälkkäri, joka lumoaa herkkusuut
Kasvis
2 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 1 h
Lakritsitiramisu on vähän erilainen joulun jälkiruoka. Lakritsikinuskilla viimeistelty jälkkäri hurmaa niin nuoret kuin vähän vanhemmatkin makean ystävät.
Valmista ensin lakritsikinuski. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna hiljalleen.
Hienonna lakritsipatukat pieniksi paloiksi ja lisää ne kermaseokseen. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen 15–20 minuuttia. Anna kinuskin asettua ja jäähtyä rauhassa.
Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja lakritsikinuski kermavaahdon joukkoon.
Lusikoi vaahtoa tarjoiluastioihin. Aseta annosten päälle kaksi keksiä. Voit lusikoida päälle lisää kinuskia tai hienontaa lakritsitoffeeta koristeeksi.
Anna lakritsitiramisun tekeytyä tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoilua. Sirottele päälle tomusokeria.