Kotivinkki

Jouluinen tiramisu

2 h 40 min
2.4
3

Jouluinen tiramisu

Jouluinen tiramisu saa makua kardemummasta ja piparimausteista. Tiramisusta riittää nautittavaa vähän isommallekin juhlaväelle.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (10-12 annosta)

  • 4kananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 500 gmascarponejuustoa
  • 1 tlkanelia
  • ½ tlkardemummaa
  • 2 dlkylmää tummaa teetä
  • 1 tlpiparimaustetta
  • ½ dlcalvadosia tai konjakkia
  • n. 200 gsormikeksejä (savoiardikeksejä)

Päälle

  • tummaa kaakaojauhetta

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

1. Aloita jouluisen tiramisun teko erottelemalla kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto keltuaisvaahtoon.

2. Vatkaa mascarpone sähkövatkaimella munaseokseen. Lisää kaneli ja kardemumma.

3. Sekoita teen joukkoon piparimauste ja calvados tai konjakki. Kasta puolet kekseistä teehen ja lado ne kulhon (koko noin 20 x 30 cm) pohjalle. Levitä päälle puolet muna-juustoseoksesta.

4. Kasta loput kekseistä teehen ja lado ne kerrokseksi juustoseoksen päälle. Levitä päälle loppu juustoseos. Peitä vuoka hyvin ja laita jääkaappiin tekeytymään noin kolmeksi tunniksi.

5. Viimeistele jouluinen tiramisu ripottelemalla pinnalle reilu kerros kaakaojauhetta.

Ohje on julkaistu

Vinkki!

Voit korvata reseptin mascarponejuuston 300 g:lla maustamatonta tuorejuustoa ja 2 dl:lla ranskankermaa. Sormikeksit voit korvata tavallisella sokerikakkupohjalla.

MITÄ PIDIT?
2.4
Katso myös nämä