Jouluinen tiramisu – klassikkojälkkärin jouluversio viettelee kinuskikerman ja itse keitetyn karpalohillon yhdistelmällä
3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
3 h Jouluinen tiramisu saa mausteisen pohjan piparkakuista. Mehevyyttä tuovat makea kinuskikermasta ja itse valmistettu karpalohillo. Tiramisusta riittää nautittavaa vähän isommallekin juhlaväelle.
KA
3.4
Kuvat
Julkaistu 29.11.2021

Jouluinen tiramisu – klassikkojälkkärin jouluversio viettelee kinuskikerman ja itse keitetyn karpalohillon yhdistelmällä
Reseptin ainekset (8–10 annosta)
Pohja
- noin 13 piparkakkua
Karpalohillo
- 200 gpakastekarpaloita
- ½ dl sitruunanmehua
- 2 dlsokeria
- ½ vaniljatanko
Täyte
- 2 ½ dlkinuskikermaa (Valio)
- 2 ½ dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 250 gmascarponejuustoa
- ½–1 dlhunajaa
- 4liivatelehteä
- 2 rklTriple sec -sitruslikööriä tai sitruunanmehua
- kaakaojauhetta
Jouluinen tiramisu – ohje:
- Lado piparkakut lasivuoan pohjalle.
- Laita kattilaan karpalot, sitruunanmehu, sokeri ja halkaistu vaniljatanko.
- Keitä 5–10 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmenneet. Ota pois vaniljatanko. Soseuta tasaiseksi. Kaada karpalohillo keksien päälle ja anna imeytyä noin tunti.
- Kaada kinuskikerma kattilaan ja keitä korkealla keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes kastike paksunee ja tummuu. Kaada kinuskikastike karpalohillon päälle.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja mascarpone vaahdoksi. Lisää hunaja.
- Kuumenna sitruslikööri tai sitruunanmehu mikrossa. Liuota liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana vaahtoon samalla sekoittaen. Anna vaahdon kovettua kylmässä hetken aikaa tai mikäli vaahto jähmettyy jo kulhossa, jatka suoraan seuraavaan vaiheeseen.
- Levitä vaahto kinuskin päälle lusikalla tai pursotinpussilla. Laita jouluinen tiramisu kylmään pariksi tunniksi.
- Siivilöi tiramisulle hetkeä ennen tarjoilua reilusti kaakaojauhetta.
Vinkit!
- Tiramisuun voi myös käyttää kätevästi loput joulupiparit.
- Jos kaipaat jouluiseen tiramisuun kahvin makua, kostuta piparit kahvilla ennen hillon lisäämistä.
- Anna tiramisun vetäytyä kunnolla kylmässä ennen tarjoamista.

Piparitiramisu – maistuva päätös aattoillan juhla-aterialle
Maku

Karpalotiramisu kätkee sisäänsä kinuskisen yllätyksen – tee klassikkojälkiruoka uudella tavalla
Meillä kotona

Tyrnitiramisu
Maku

Tiramisu – tee kotona Italian rakkain jälkiruoka
Maku

Aito italialainen tiramisu
Maku

Vegaaninen tiramisu – Italian mamman bravuuri ilman maitoa ja munia
Maku

Puolukkamisu on herkku, jota et voi ohittaa! Hehkuva jälkiruoka sisältää puolukkaa kolmessa muodossa
Maku

Tiramisukakku – klassikkojälkiruoan juhlavampi versio
Maku