Jouluinen tiramisu – klassikkojälkkärin jouluversio viettelee kinuskikerman ja itse keitetyn karpalohillon yhdistelmällä
Kasvis
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h
Jouluinen tiramisu saa mausteisen pohjan piparkakuista. Mehevyyttä tuovat makea kinuskikermasta ja itse valmistettu karpalohillo. Tiramisusta riittää nautittavaa vähän isommallekin juhlaväelle.
2 rklTriple sec -sitruslikööriä tai sitruunanmehua
kaakaojauhetta
Jouluinen tiramisu – ohje:
Lado piparkakut lasivuoan pohjalle.
Laita kattilaan karpalot, sitruunanmehu, sokeri ja halkaistu vaniljatanko.
Keitä 5–10 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmenneet. Ota pois vaniljatanko. Soseuta tasaiseksi. Kaada karpalohillo keksien päälle ja anna imeytyä noin tunti.
Kaada kinuskikerma kattilaan ja keitä korkealla keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes kastike paksunee ja tummuu. Kaada kinuskikastike karpalohillon päälle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja mascarpone vaahdoksi. Lisää hunaja.
Kuumenna sitruslikööri tai sitruunanmehu mikrossa. Liuota liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana vaahtoon samalla sekoittaen. Anna vaahdon kovettua kylmässä hetken aikaa tai mikäli vaahto jähmettyy jo kulhossa, jatka suoraan seuraavaan vaiheeseen.
Levitä vaahto kinuskin päälle lusikalla tai pursotinpussilla. Laita jouluinen tiramisu kylmään pariksi tunniksi.
Siivilöi tiramisulle hetkeä ennen tarjoilua reilusti kaakaojauhetta.
Vinkit!
Tiramisuun voi myös käyttää kätevästi loput joulupiparit.
Jos kaipaat jouluiseen tiramisuun kahvin makua, kostuta piparit kahvilla ennen hillon lisäämistä.
Anna tiramisun vetäytyä kunnolla kylmässä ennen tarjoamista.