Maku

Kelpaa kruunupäällekin! Kuningattaren tiramisujäätelökakku kootaan näppärästi vuokaan

3 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
3 h
Tiramisun ystävän uusi lemppari on vuokaan koottava jäätelökakku vadelmilla ja mustikoilla viritettynä. Kuningattaren tiramisujäätelökakku on nopea valmistaa. Nappaa resepti!
3.4
0
Julkaistu: 26.7.2022


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 18 (noin 150 g)savoiardi-keksiä

Jäätelömassa

  • 3,3 dlkuohukermaa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 prk (397 g)kondensoitua maitoa
  • 2 tlespressopikakahvijauhetta
  • 2 rklmantelilikööriä (Amaretto)

Väliin ja pinnalle

  • 1–2 rklkaakaojauhetta
  • 150 gvadelmia
  • 150 gmustikoita tai pensasmustikoita
Tulosta

Kuningattaren tiramisujäätelökakku – ohje:

  1. Vatkaa kerma ja mascarpone vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja espressojauhe hyvin vatkaten. Mausta liköörillä maun mukaan.
  2. Asettele keksejä vuoan (noin 2 l) pohjalle. Kaada puolet jäätelömassasta päälle. Ripottele väliin kaakaojauhetta ja puolet marjoista.
  3. Tee vielä toinen kerros kekseistä ja jäätelöstä. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta.
  4. Nosta vuoka pakastimeen jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi.
  5. Ota vuoka jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoamista. Viimeistele kuningattaren tiramisujäätelökakku lopuilla marjoilla.
Kommentoi »