Maku

Vegaaninen tiramisu – Italian mamman bravuuri ilman maitoa ja munia

50 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
25 min
Vegaaninen tiramisu hurmaa paitsi maullaan myös sievällä ulkonäöllään. Leivo vegaanista tiramisua varten munaton mutta kuohkea kakkupohja, pursota osa täytteestä pinnalle ja varaudu keräämään pöydässä vuolaat kehut.
MA
MU
VE
KA
LA
4.2
0
Julkaistu 13.4.2018


Reseptin ainekset (8 annosta)

Kakkupohja

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 100 gjuoksevaa margariinia
  • 1 dlomenasosetta
  • 2 dlvichyä

Kostutus

  • 1 dlvahvaa kahvijuomaa (esim. espressoa)
  • 1/2 dlAmaretto-likööriä

Täyte

  • 250 gvaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (esim. Alpro Cuisine Soya Vispautuva)
  • 500 gvegaanista tuorejuustoa
  • 2–3 dltomusokeria

Koristelu

  • 4 rklkaakaojauhetta
Tulosta

Vegaaninen tiramisu – ohje:

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Yhdistä margariini, omenasose ja vichy keskenään ja kaada kuivien ainesten joukkoon.
  2. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä kakkupohja.
  3. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan, oman tarjoiluastiasi kokoiseksi ja muotoiseksi. Nosta toinen levy tarjoiluastiaan.
  4. Sekoita kahvi ja alkoholi ja kostuta pohja.
  5. Vaahdota kasvirasvasekoite ja yhdistä siihen vegaaninen tuorejuusto. Mausta sokerilla. Levitä kolmasosa täytteestä pohjan päälle. Nosta toinen kakkupohja vaahdon päälle ja kostuta kahviseoksella.
  6. Pursota loput täytteestä pieniksi keoiksi vieriviereen pohjan päälle. Siivilöi lopuksi vegaanisen tiramisun pinnalle runsaasti kaakaojauhetta.

Vinkki!

Voit koota vegaanisen tiramisun myös ilman pursotuspussia. Levitä silloin puolet täytteestä pohjalevyn päälle ja loput pinnalle. Huoleton ulkonäkö on aivan ok!

Kommentoi »