Vegaaninen tiramisu – Italian mamman bravuuri ilman maitoa ja munia
50 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
25 minVegaaninen tiramisu hurmaa paitsi maullaan myös sievällä ulkonäöllään. Leivo vegaanista tiramisua varten munaton mutta kuohkea kakkupohja, pursota osa täytteestä pinnalle ja varaudu keräämään pöydässä vuolaat kehut.
MA
MU
VE
KA
LA
4.2
Kuvat
Julkaistu 13.4.2018

Vegaaninen tiramisu – Italian mamman bravuuri ilman maitoa ja munia
Reseptin ainekset (8 annosta)
Kakkupohja
- 3 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 dlsokeria
- 2 1/2 tlleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 100 gjuoksevaa margariinia
- 1 dlomenasosetta
- 2 dlvichyä
Kostutus
- 1 dlvahvaa kahvijuomaa (esim. espressoa)
- 1/2 dlAmaretto-likööriä
Täyte
- 250 gvaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (esim. Alpro Cuisine Soya Vispautuva)
- 500 gvegaanista tuorejuustoa
- 2–3 dltomusokeria
Koristelu
- 4 rklkaakaojauhetta
Vegaaninen tiramisu – ohje:
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Yhdistä margariini, omenasose ja vichy keskenään ja kaada kuivien ainesten joukkoon.
- Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä kakkupohja.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan, oman tarjoiluastiasi kokoiseksi ja muotoiseksi. Nosta toinen levy tarjoiluastiaan.
- Sekoita kahvi ja alkoholi ja kostuta pohja.
- Vaahdota kasvirasvasekoite ja yhdistä siihen vegaaninen tuorejuusto. Mausta sokerilla. Levitä kolmasosa täytteestä pohjan päälle. Nosta toinen kakkupohja vaahdon päälle ja kostuta kahviseoksella.
- Pursota loput täytteestä pieniksi keoiksi vieriviereen pohjan päälle. Siivilöi lopuksi vegaanisen tiramisun pinnalle runsaasti kaakaojauhetta.
Vinkki!
Voit koota vegaanisen tiramisun myös ilman pursotuspussia. Levitä silloin puolet täytteestä pohjalevyn päälle ja loput pinnalle. Huoleton ulkonäkö on aivan ok!

Vegaaninen suklaamousse – rakas klassikkojälkiruoka ilman maitoa tai munia
Maku

Vegaaninen raakakakku – vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä
Maku

Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
Maku

Vegaaninen marenki valmistuu helposti kikherneliemestä – rakenne on täydellisen rapea ja sisus herkullisen sitkeä
Meillä kotona

Vegaaniset mokkapalat – kesäkurpitsalla mehevöitetyt herkkupalat ovat jopa parempia kuin tavalliset!
Maku

Vegaaninen pullataikina
Maku

Vegaaninen kookoskermavaahto
Maku

Vegaaninen suklaakastike – valmista viidessä minuutissa!
Maku