


Vegaaninen tiramisu – Italian mamman bravuuri ilman maitoa ja munia
50 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 25 min
Vegaaninen tiramisu hurmaa paitsi maullaan myös sievällä ulkonäöllään. Leivo vegaanista tiramisua varten munaton mutta kuohkea kakkupohja, pursota osa täytteestä pinnalle ja varaudu keräämään pöydässä vuolaat kehut.
Reseptin ainekset
8 annosta
Kakkupohja
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 1/2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
100 g
juoksevaa margariinia
1 dl
omenasosetta
2 dl
vichyä
Kostutus
1 dl
vahvaa kahvijuomaa (esim. espressoa)
1/2 dl
Amaretto-likööriä
Täyte
250 g
vaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (esim. Alpro Cuisine Soya Vispautuva)
500 g
vegaanista tuorejuustoa
2–3 dl
tomusokeria
Koristelu
4 rkl
kaakaojauhetta
Vegaaninen tiramisu – ohje:
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Yhdistä margariini, omenasose ja vichy keskenään ja kaada kuivien ainesten joukkoon.
- Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä kakkupohja.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan, oman tarjoiluastiasi kokoiseksi ja muotoiseksi. Nosta toinen levy tarjoiluastiaan.
- Sekoita kahvi ja alkoholi ja kostuta pohja.
- Vaahdota kasvirasvasekoite ja yhdistä siihen vegaaninen tuorejuusto. Mausta sokerilla. Levitä kolmasosa täytteestä pohjan päälle. Nosta toinen kakkupohja vaahdon päälle ja kostuta kahviseoksella.
- Pursota loput täytteestä pieniksi keoiksi vieriviereen pohjan päälle. Siivilöi lopuksi vegaanisen tiramisun pinnalle runsaasti kaakaojauhetta.
Vinkit!
- Voit koota vegaanisen tiramisun myös ilman pursotuspussia. Levitä silloin puolet täytteestä pohjalevyn päälle ja loput pinnalle. Huoleton ulkonäkö on aivan ok!
- Katso myös suosittu perinteisen tiramisun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat