Vegaaninen tiramisu – Italian mamman bravuuri ilman maitoa ja munia
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Kasvis
Laktoositon
50 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 25 min
Vegaaninen tiramisu hurmaa paitsi maullaan myös sievällä ulkonäöllään. Leivo vegaanista tiramisua varten munaton mutta kuohkea kakkupohja, pursota osa täytteestä pinnalle ja varaudu keräämään pöydässä vuolaat kehut.
250 gvaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (esim. Alpro Cuisine Soya Vispautuva)
500 gvegaanista tuorejuustoa
2–3 dltomusokeria
Koristelu
4 rklkaakaojauhetta
Vegaaninen tiramisu – ohje:
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Yhdistä margariini, omenasose ja vichy keskenään ja kaada kuivien ainesten joukkoon.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä kakkupohja.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan, oman tarjoiluastiasi kokoiseksi ja muotoiseksi. Nosta toinen levy tarjoiluastiaan.
Sekoita kahvi ja alkoholi ja kostuta pohja.
Vaahdota kasvirasvasekoite ja yhdistä siihen vegaaninen tuorejuusto. Mausta sokerilla. Levitä kolmasosa täytteestä pohjan päälle. Nosta toinen kakkupohja vaahdon päälle ja kostuta kahviseoksella.
Pursota loput täytteestä pieniksi keoiksi vieriviereen pohjan päälle. Siivilöi lopuksi vegaanisen tiramisun pinnalle runsaasti kaakaojauhetta.
Vinkit!
Voit koota vegaanisen tiramisun myös ilman pursotuspussia. Levitä silloin puolet täytteestä pohjalevyn päälle ja loput pinnalle. Huoleton ulkonäkö on aivan ok!