Maku

Puolukkamisu on herkku, jota et voi ohittaa! Hehkuva jälkiruoka sisältää puolukkaa kolmessa muodossa

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Punainen tiramisu eli puolukkamisu kääntää takuulla vieraiden päät. Suomalainen versio italialaisesta klassikkojälkkäristä valmistetaan kaurakekseistä sekä tuoreista ja jauhetuista puolukoista. Hehkuvan punaisen herkun terästää täydelliseksi puolukkalikööri.
GL
MA
KA
3.8
0
Julkaistu: 8.10.2021


Ainekset (6 annosta )

  • 4 dlkuohukermaa
  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 200 g kaurakeksejä (gluteenittomia)
  • 1 dlpuolukkalikööriä

Hillo

  • 3 dlpuolukoita
  • 1 dlhillosokeria
  • 1 rklvettä

Lisäksi

  • 1 ps (30 g) puolukkajauhetta
Tulosta

Puolukkamisu valmistetaan näin:

  1. Valmista puolukkahillo. Mittaa puolukat, hillosokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
  2. Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon maitorahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita täyte pursotinpussiin.
  3. Levitä tarjoilukulhon pohjalle puolet kaurakekseistä. Kostuta keksit puolukkaliköörillä pullasudin avulla. Lisää päälle puolet puolukkahillosta. Lisää hieman alle puolet kerma-maitorahkavaahdosta. Tee samoin toinen kerros. Pursota loput vaahdosta pieniksi keoiksi päälle.
  4. Siivilöi pinnalle puolukkajauhetta.

Vinkki!

Voit käyttää myös valmista puolukkahilloa (3 dl). Alkoholittoman version saat käyttämällä laimennettua puolukkamehua liköörin sijaan.

Kommentoi »