Puolukkamisu on herkku, jota et voi ohittaa! Hehkuva jälkiruoka sisältää puolukkaa kolmessa muodossa
Gluteeniton
Maidoton
Kasvis
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Punainen tiramisu eli puolukkamisu kääntää takuulla vieraiden päät. Suomalainen versio italialaisesta klassikkojälkkäristä valmistetaan kaurakekseistä sekä tuoreista ja jauhetuista puolukoista. Hehkuvan punaisen herkun terästää täydelliseksi puolukkalikööri.
Valmista puolukkahillo. Mittaa puolukat, hillosokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon maitorahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita täyte pursotinpussiin.
Levitä tarjoilukulhon pohjalle puolet kaurakekseistä. Kostuta keksit puolukkaliköörillä pullasudin avulla. Lisää päälle puolet puolukkahillosta. Lisää hieman alle puolet kerma-maitorahkavaahdosta. Tee samoin toinen kerros. Pursota loput vaahdosta pieniksi keoiksi päälle.
Siivilöi pinnalle puolukkajauhetta.
Vinkit!
Voit käyttää myös valmista puolukkahilloa (3 dl). Alkoholittoman version saat käyttämällä laimennettua puolukkamehua liköörin sijaan.