Maku

Tyrni-tiramisu

2 h 30 min
5
0

Tyrni-tiramisu

Tyrni tuo tiramisuun uutta, valloittavaa twistiä! Ihanan täyteläisen jälkiruoan voit myös valmistaa kätevästi etukäteen ja piilottaa jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/3 dlsokeria
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 200 gmaustettua rahkaa (vaniljanmakuista)
  • 2 rkltyrnijauhetta (esim. Biokia)
  • 200 gkeksejä (savoiardi-keksejä eli italialaisia tiramisukeksejä)
  • 1 dltyrnimehua
  • 1/2 dljälkiruokaviiniä (makeaa, esim. italialainen vin santo)

Päälle

  • 1 1/2 rklkaakaojauhetta (tummaa)
  • 25 gtummaa suklaata (rouhittuna)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset eri kulhoihin.

Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.

Notkista mascarpone lusikalla ja sekoita se rahkan kanssa keltuais-sokerivaahtoon. Lisää tyrnijauhe.

Kääntele massaan valkuaisvaahto varovasti lastalla nostellen.

Yhdistä kulhossa tyrnimehu ja makea viini.

Kasta tiramisukeksit nopeasti molemmin puolin tyrni-viiniseokseen.

Lado tarjoiluvuoan pohjalle ensin kerros keksejä, sitten mascarponeseosta, jälleen kerros keksejä ja päällimmäiseksi mascarponeseosta. Voit koota tiramisun myös annoksiksi laseihin.

Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi.

Siivilöi päälle kaakaojauhetta. Viimeistele hienoksi rouhitulla suklaalla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä