Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tyrnitiramisu

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Tyrni tuo tiramisuun uutta, valloittavaa twistiä! Ihanan täyteläisen jälkiruoan voit myös valmistaa kätevästi etukäteen ja piilottaa jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä.

23.11.2015
Reseptin ainekset
6 annosta
4
munaa
1 1/3 dl
sokeria
250 g
mascarponejuustoa
200 g
maustettua rahkaa (vaniljanmakuista)
2 rkl
tyrnijauhetta (esim. Biokia)
200 g
keksejä (savoiardi-keksejä eli italialaisia tiramisukeksejä)
1 dl
tyrnimehua
½ dl
jälkiruokaviiniä (makeaa, esim. italialainen vin santo)
Päälle
1 ½ rkl
kaakaojauhetta (tummaa)
25 g
tummaa suklaata (rouhittuna)
  1. Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset eri kulhoihin.
  2. Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.
  4. Notkista mascarpone lusikalla ja sekoita se rahkan kanssa keltuais-sokerivaahtoon. Lisää tyrnijauhe.
  5. Kääntele massaan valkuaisvaahto varovasti lastalla nostellen.
  6. Yhdistä kulhossa tyrnimehu ja makea viini.
  7. Kasta tiramisukeksit nopeasti molemmin puolin tyrni-viiniseokseen.
  8. Lado tarjoiluvuoan pohjalle ensin kerros keksejä, sitten mascarponeseosta, jälleen kerros keksejä ja päällimmäiseksi mascarponeseosta. Voit koota tiramisun myös annoksiksi laseihin.
  9. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi.
  10. 10
    Siivilöi tyrnitiramisun päälle kaakaojauhetta. Viimeistele hienoksi rouhitulla suklaalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt