Tyrnitiramisu
2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h Tyrni tuo tiramisuun uutta, valloittavaa twistiä! Ihanan täyteläisen jälkiruoan voit myös valmistaa kätevästi etukäteen ja piilottaa jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.11.2015

Tyrnitiramisu
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 4munaa
- 1 1/3 dlsokeria
- 250 gmascarponejuustoa
- 200 gmaustettua rahkaa (vaniljanmakuista)
- 2 rkltyrnijauhetta (esim. Biokia)
- 200 gkeksejä (savoiardi-keksejä eli italialaisia tiramisukeksejä)
- 1 dltyrnimehua
- ½ dljälkiruokaviiniä (makeaa, esim. italialainen vin santo)
Päälle
- 1 ½ rklkaakaojauhetta (tummaa)
- 25 gtummaa suklaata (rouhittuna)
- Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset eri kulhoihin.
- Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.
- Notkista mascarpone lusikalla ja sekoita se rahkan kanssa keltuais-sokerivaahtoon. Lisää tyrnijauhe.
- Kääntele massaan valkuaisvaahto varovasti lastalla nostellen.
- Yhdistä kulhossa tyrnimehu ja makea viini.
- Kasta tiramisukeksit nopeasti molemmin puolin tyrni-viiniseokseen.
- Lado tarjoiluvuoan pohjalle ensin kerros keksejä, sitten mascarponeseosta, jälleen kerros keksejä ja päällimmäiseksi mascarponeseosta. Voit koota tiramisun myös annoksiksi laseihin.
- Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi.
- Siivilöi tyrnitiramisun päälle kaakaojauhetta. Viimeistele hienoksi rouhitulla suklaalla.