


Tyrnitiramisu
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Tyrni tuo tiramisuun uutta, valloittavaa twistiä! Ihanan täyteläisen jälkiruoan voit myös valmistaa kätevästi etukäteen ja piilottaa jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä.
Reseptin ainekset
6 annosta
4
munaa
1 1/3 dl
sokeria
250 g
mascarponejuustoa
200 g
maustettua rahkaa (vaniljanmakuista)
2 rkl
tyrnijauhetta (esim. Biokia)
200 g
keksejä (savoiardi-keksejä eli italialaisia tiramisukeksejä)
1 dl
tyrnimehua
½ dl
jälkiruokaviiniä (makeaa, esim. italialainen vin santo)
Päälle
1 ½ rkl
kaakaojauhetta (tummaa)
25 g
tummaa suklaata (rouhittuna)
- Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset eri kulhoihin.
- Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.
- Notkista mascarpone lusikalla ja sekoita se rahkan kanssa keltuais-sokerivaahtoon. Lisää tyrnijauhe.
- Kääntele massaan valkuaisvaahto varovasti lastalla nostellen.
- Yhdistä kulhossa tyrnimehu ja makea viini.
- Kasta tiramisukeksit nopeasti molemmin puolin tyrni-viiniseokseen.
- Lado tarjoiluvuoan pohjalle ensin kerros keksejä, sitten mascarponeseosta, jälleen kerros keksejä ja päällimmäiseksi mascarponeseosta. Voit koota tiramisun myös annoksiksi laseihin.
- Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi.
- 10Siivilöi tyrnitiramisun päälle kaakaojauhetta. Viimeistele hienoksi rouhitulla suklaalla.
Katso myös aidon italialaisen tiramisun resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat