Tyrnitiramisu
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Tyrni tuo tiramisuun uutta, valloittavaa twistiä! Ihanan täyteläisen jälkiruoan voit myös valmistaa kätevästi etukäteen ja piilottaa jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä.

Reseptin ainekset 6 annosta
4munaa
1 1/3 dlsokeria
250 gmascarponejuustoa
200 gmaustettua rahkaa (vaniljanmakuista)
2 rkltyrnijauhetta (esim. Biokia)
200 gkeksejä (savoiardi-keksejä eli italialaisia tiramisukeksejä)
1 dltyrnimehua
½ dljälkiruokaviiniä (makeaa, esim. italialainen vin santo)
Päälle
1 ½ rklkaakaojauhetta (tummaa)
25 gtummaa suklaata (rouhittuna)
- Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset eri kulhoihin.
- Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.
- Notkista mascarpone lusikalla ja sekoita se rahkan kanssa keltuais-sokerivaahtoon. Lisää tyrnijauhe.
- Kääntele massaan valkuaisvaahto varovasti lastalla nostellen.
- Yhdistä kulhossa tyrnimehu ja makea viini.
- Kasta tiramisukeksit nopeasti molemmin puolin tyrni-viiniseokseen.
- Lado tarjoiluvuoan pohjalle ensin kerros keksejä, sitten mascarponeseosta, jälleen kerros keksejä ja päällimmäiseksi mascarponeseosta. Voit koota tiramisun myös annoksiksi laseihin.
- Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi.
- Siivilöi tyrnitiramisun päälle kaakaojauhetta. Viimeistele hienoksi rouhitulla suklaalla.
Katso myös aidon italialaisen tiramisun resepti!