Tiramisu viritetään kesäkauteen verigreipillä, luumuilla ja sitrusliköörillä. Petollisen hyvän jälkiruoan voi kasata hyvissä ajoin vaikka purkkeihin jääkaappiin odottamaan. Loput hedelmälohkot kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua. Tämä on ihanan raikas aterian päätös tai ylellisen piknikin suloisin eväs.
Vatkaa sähkövatkaimella kananmunankeltuaiset ja tomusokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää mascarpone, maustettu rahka ja sitruslikööri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.
Sekoita laakealla lautasella verigreippimehu ja tomusokeri. Kasta tiramisukeksit verigreippimehuun ja lado keksit joko annoskulhoihin tai yhteen isompaan kulhoon.
Annostele keksien päälle puolet keltuais-mascarponeseoksesta. Lisää toinen kerros kostutettuja keksejä. Viimeistele lopulla vaahdolla.
Kuori verigreipit ja käsittele ne terävällä veitsellä kalvottomiksi lohkoiksi. Huuhtele ja halkaise luumut. Poista kivet ja lohko luumut sopivan kokoisiksi.
Annostele verigreippi- ja luumulohkot tiramisun päälle. Tarjoa heti.
Vinkit!
Voit käyttää tässä jälkiruoassa myös mangoa, nektariineja, appelsiinia tai ananasta.