Maku

Kesämisu

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Tiramisu viritetään kesäkauteen verigreipillä, luumuilla ja sitrusliköörillä. Petollisen hyvän jälkiruoan voi kasata hyvissä ajoin vaikka purkkeihin jääkaappiin odottamaan. Loput hedelmälohkot kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua. Tämä on ihanan raikas aterian päätös taikka ylellisen piknikin suloisin eväs. Kuva: Reetta Pasanen
0
0
Julkaistu: 1.4.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplkananmunan keltuaista (luomu)
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 200 gvanilja- tai sitruunarahkaa
  • 2 rklsitruslikööriä
  • 12-14 kpltiramisukeksejä (savoiardi)
  • 1 dlverigreippimehua (vastapuristettua)
  • 2 rkltomusokeria
  • 2 kplverigreippiä
  • 4 kplluumua
Tulosta

Vatkaa sähkövatkaimella kananmunankeltuaiset ja tomusokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää mascarpone, maustettu rahka ja sitruslikööri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.

Sekoita laakealla lautasella verigreippimehu ja tomusokeri. Kasta tiramisukeksit verigreippimehuun ja lado keksit joko annoskulhoihin tai yhteen isompaan kulhoon.

Annostele keksien päälle puolet keltuais-mascarponeseoksesta. Lisää toinen kerros kostutettuja keksejä. Viimeistele lopulla vaahdolla.

Kuori verigreipit ja käsittele ne terävällä veitsellä kalvottomiksi lohkoiksi. Huuhtele ja halkaise luumut. Poista kivet ja lohko luumut sopivan kokoisiksi.

Annostele verigreippi- ja luumulohkot tiramisun päälle. Tarjoa heti.

Voit käyttää tässä jälkiruoassa myös mangoa, nektariineja, appelsiinia tai ananasta.
Kommentoi »