Maku

Tiramisukakku – klassikkojälkiruoan juhlavampi versio

40 min
5
0

Tiramisukakku – klassikkojälkiruoan juhlavampi versio

Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos
Tiramisukakku kaunistaa juhlapöydän. Leivo suklainen kakkupohja, täytä se mascarponevaahdolla ja nosta jääkaappiin osottamaan h-hetkeä. Menestys on taattu!

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 2 rklperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 200 gmascarponea
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 tlvaniljatahnaa (tai 1 vaniljatangon siemenet)
  • 1/2 dltomusokeria

Lisäksi

  • 1/2 dlkahvilikööriä (esim. Baileys Iced Coffee Mocha)
  • 2 rklkaakaojauhetta (pinnalle)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Tiramisukakku valmistuu näin:

Aloita pohjasta. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi, noin kolmen minuutin ajan.

Yhdistä toisessa kulhossa kaakaojauhe, vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe.

Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita rauhallisesti käännellen tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista tiramisukakun pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan tai kunnes se on saanut hieman väriä.

Kumoa pohja leivinpaperilla vuoratulle ritilälle jäähtymään. Irrota leivinpaperi päältä varovaisesti.

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone, vanilja ja sokeri ja vatkaa tasaiseksi.

Leikkaa pohja kolmeen samankokoiseen osaan (leikkaa epätasaiset reunat pois).

Kokoa tiramisukakku. Kostuta pohjat kahviliköörillä. Levitä alimman pohjan päälle noin kolmannes vaahdosta ja laita seuraava pohja päälle. Toista sama vielä kerran. Voitele päällimmäinen pohja vielä jäljelle jääneellä vaahdolla. Ripottele pinnalle reilu kerros kaakaojauhetta.

Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluun asti. Jos haluat, leikkaa tiramisukakku kahdeksaan annospalaan ja koristele esimerkiksi somilla viireillä.

MITÄ PIDIT?
5