Maku

Kerroskiisseli

20 min
5
1

Kerroskiisseli

GL
MU
1
5
Lapsuuden lemppariherkku eli kerroskiisseli maistuu kaikille! Marja- ja maitokiisselin yhdistelmä on superhyvä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Maitokiisseli

  • 6 dlkevytmaitoa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlmaissitärkkelystä (tai ohratärkkelystä)
  • 1 tlvaniljasokeria

Vadelmakiisseli

  • 4 dlmehujuomaa (vadelma)
  • 1 rklperunajauhoja
  • 200 gvadelmia (suomalainen, pakaste)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista kerroskiisseli näin:

Mittaa kaikki maitokiisselin aineet pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Pienennä lämpöä ja keitä noin 4 minuuttia, kunnes kiisseli sakenee. Nosta liedeltä. Ripottele pinnalle hieman sokeria, ettei kiisseli kuorru.

Valmista vadelmakiisseli. Mittaa mehu ja jauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Kun ensimmäinen kiehumiskupla pulpahtaa, siirrä kattila pois levyltä. Lisää kiisseliin jäiset vadelmat. Sekoita vain hellästi, etteivät vadelmat rikkoudu.

Kokoa kerroskiisselit neljään annosmaljaan tai lasiin. Lusikoi pohjalle hiukan jäähtynyttä maitokiisseliä ja sen päälle vadelmakiisseliä. Toista kerrokset vielä kerran.

Koristele kerroskiisseli halutessasi muutamalla vadelmalla.

Vinkki!

Hyvä kiisseli syntyy myös muista marjoista, esimerkiksi mansikoista, mustikoista tai sekamarjoista.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä