Maku

Limeraakakakku

4 h 40 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
4 h 15 min
Haluatko kakkusi raikkaan raakana? Limellä maustettu raakakakku on täyteläisen pähkinäinen, mutta samalla raikkaanmakuinen. Ihana raakakakku on helppo valmistaa etukäteen!
GL
KA
LA
MA
MU
4.3
1
Julkaistu 13.5.2014


Reseptin ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 4 dlsaksanpähkinöitä
  • 1 dlpekaanipähkinöitä
  • 2 rklhunajaa
  • 4 kplkuivattuja taateleita (pienessä vesimäärässä liotettuina)
  • 1/6 tlsuolaa

Täyte

  • 5 dlcashewpähkinöitä
  • 4 rklkookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)
  • 1 1/2 dllimen mehua
  • 1 dlhunajaa
  • 1/6 tlsuolaa

Koristeluun

  • limeviipaleita ja limen kuorta raastettuna
Tulosta

Limeraakakakku – ohje:

  1. Mittaa pohjan raaka-aineet monitoimikoneeseen. Sekoita ne leikkuuterällä tasaiseksi massaksi.
  2. Painele taikina silikoniseen tai irtopohjaiseen vuokaan (Ø 20–25 cm).
  3. Liota täytettä varten cashewpähkinöitä vedessä noin tunti.
  4. Sulata kiinteä kookosöljy lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi.
  5. Sekoita kaikki täytteen ainekset monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa mahdollisimman sileäksi.
  6. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Pakasta kakkua vähintään kolme tuntia. Mitä kauemmin kakku on pakastimessa, sitä paremmaksi se tekeytyy. Voit pakastaa kakkua vaikka yön yli.
  7. Ota raakakakku huoneenlämpöön 15–20 minuuttia ennen tarjoilua.
  8. Koristele limeraakakakku limettiviipaleilla tai limen kuoriraasteella.

Vinkit!

  • Muista pestä limet hyvin, ja valitse luomulimejä jos mahdollista.
  • Tuhtia raakakakkua riittää tavanomaista pienempikin pala.

1 kommentti