Maku

Limettinen raakakakku

4 h 40 min
4.3
1

Limettinen raakakakku

GL
KA
LA
MA
MU
1
4.3
Haluatko kakkusi raikkaan raakana? Limetillä maustettu raakakakku on täyteläisen pähkinäinen, mutta samalla raikkaanmakuinen. Ihana raakakakku on helppo valmistaa etukäteen!
Teksti Karita Tykkä, Eeva Kolu
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 4 dlsaksanpähkinöitä
  • 1 dlpekaanipähkinöitä
  • 2 rklhunajaa
  • 4 kplkuivattuja taateleita (pienessä vesimäärässä liotettuina)
  • 1/6 tlsuolaa

Täyte

  • 5 dlcashewpähkinöitä
  • 4 rklkookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)
  • 1 1/2 dllimettimehua
  • 1 dlhunajaa
  • 1/6 tlsuolaa

Lisäksi

  • Koristeluun limettiviipaleita ja limetin kuorta raastettuna

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN4 h 15 min

Mittaa pohjan raaka-aineet monitoimikoneeseen. Sekoita ne leikkuuterällä tasaiseksi massaksi.

Painele taikina silikoniseen tai irtopohjaiseen vuokaan (Ø 20–25 cm).

Liota täytettä varten cashewpähkinöitä vedessä noin tunti.

Sulata kiinteä kookosöljy lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi.

Sekoita kaikki täytteen ainekset monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa mahdollisimman sileäksi.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Pakasta kakkua vähintään kolme tuntia. Mitä kauemmin kakku on pakastimessa, sitä paremmaksi se tekeytyy. Voit pakastaa kakkua vaikka yön yli.

Ota raakakakku huoneenlämpöön 15–20 minuuttia ennen tarjoilua.

Koristele limettinen raakakakku limettiviipaleilla tai limetinkuoriraasteella.

• Muista pestä limetit hyvin, ja valitse luomulimettejä jos mahdollista.

• Tuhtia raakakakkua riittää tavanomaista pienempikin pala.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä