4,3(11)
Limeraakakakku
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
4 h 40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 4 h 15 min
Haluatko kakkusi raikkaan raakana? Limellä maustettu raakakakku on täyteläisen pähkinäinen, mutta samalla raikkaanmakuinen. Ihana raakakakku on helppo valmistaa etukäteen!
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
4 dlsaksanpähkinöitä
1 dlpekaanipähkinöitä
2 rklhunajaa
4 kplkuivattuja taateleita (pienessä vesimäärässä liotettuina)
1/6 tlsuolaa
Täyte
5 dlcashewpähkinöitä
4 rklkookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)
1 1/2 dllimen mehua
1 dlhunajaa
1/6 tlsuolaa
Koristeluun
limeviipaleita ja limen kuorta raastettuna

Limeraakakakku – ohje:

  1. Mittaa pohjan raaka-aineet monitoimikoneeseen. Sekoita ne leikkuuterällä tasaiseksi massaksi.
  2. Painele taikina silikoniseen tai irtopohjaiseen vuokaan (Ø 20–25 cm).
  3. Liota täytettä varten cashewpähkinöitä vedessä noin tunti.
  4. Sulata kiinteä kookosöljy lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi.
  5. Sekoita kaikki täytteen ainekset monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa mahdollisimman sileäksi.
  6. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Pakasta kakkua vähintään kolme tuntia. Mitä kauemmin kakku on pakastimessa, sitä paremmaksi se tekeytyy. Voit pakastaa kakkua vaikka yön yli.
  7. Ota raakakakku huoneenlämpöön 15–20 minuuttia ennen tarjoilua.
  8. Koristele limeraakakakku limettiviipaleilla tai limen kuoriraasteella.

Vinkit!

  • Muista pestä limet hyvin, ja valitse luomulimejä jos mahdollista.
  • Tuhtia raakakakkua riittää tavanomaista pienempikin pala.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.