Maku

Limettiposset

12 h 10 min
4
0

Limettiposset

GL
KA
MU
0
4
Helpot ja raikkaat limettiposset hyytyvät silkinsileiksi ilman liivatetta, happaman sitrusmehun avulla. Pieni ja täyteläinen herkku kruunaa aterian kuin aterian!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 8 dlkuohukermaa
  • 3 dlerikoishienoa sokeria (Siro)
  • 2 dllimettimehua
  • 1 kpllimettiä (kuori raastettuna)

Tee näin

12 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN12 h

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen muutama minuutti, kunnes sokeri on kokonaan liuennut.

Nosta kattila pois levyltä ja lisää juuri puristettu mehu ja kuoriraaste. Maista ja lisää halutessasi sokeria tai limettiä.

Kaada seos 10 pieneen lasiin. Valmista jälkiruoka kuitenkin pieninä annoksina, sillä isossa kulhossa posset eivät hyydy kunnolla. Hyydytä limettiposset kelmulla peitettyinä jääkaapissa yön yli.

Tarjoa limettiposset mantelisuklaan kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä