


Pannacotta ja ananassalsa
5 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 5 h 0 min
Pannacotta eli keitetty kerma on jälkiruokien ihana ikisuosikki. Tässä kermahyytelössä liivatetta käytetään säästeliäästi, jolloin rakenteesta tulee täydellisen silkinsileä. Raikas ananas-passiosalsa raikastaa kokonaisuuden. Tätä on pakko kokeilla!
Reseptin ainekset
6 annosta
Pannacotta
5 dl
kuohukermaa
1/2 dl
sokeria
1 kpl
vaniljatankoa
2 kpl
liivatelehteä
Ananas-passiosalsa
1/3 kpl
tuoretta ananasta (kypsää)
4 kpl
passiohedelmää (kypsää)
2 rkl
ruokosokeria (tai palmusokeria)
2 rkl
tuoretta minttua (silputtuna)
Pannacotta ja ananassalsa – ohje:
- Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sen sisukset veitsellä kattilaan. Lisää kerman joukkoon myös vaniljatanko.
- Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
- Kuumenna kerma-sokeriseos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Poista vaniljatanko.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan.
- Kaada kermaseos kuuteen jälkiruokalasiin. Peitä muovikelmulla ja nosta varovasti jääkaappiin. Anna pannacottien hyytyä 5 tuntia tai yön yli.
- Valmista ananas-passiosalsa. Kuori ananas ja poista siitä kova puumainen ydin. Leikkaa ananas pieniksi kuutioiksi. Halkaise passiohedelmät ja kaavi siemenet lusikalla kulhoon. Yhdistä siemenet ananaskuutioihin.
- Mausta salsa sokerilla ja silputulla mintulla. Anna maustua vartin verran tai muutama tunti jääkaapissa.
- Annostele hyytyneiden pannacottien päälle passio-ananassalsaa.
- Koristele pannacotta-annokset juuri ennen tarjoilua tuoreilla mintunlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat