Maku

Pannacotta ja ananassalsa

5 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen5 h
Pannacotta eli keitetty kerma on jälkiruokien ihana ikisuosikki. Tässä kermahyytelössä liivatetta käytetään säästeliäästi, jolloin rakenteesta tulee täydellisen silkinsileä. Raikas ananas-passiosalsa raikastaa kokonaisuuden. Tätä on pakko kokeilla!
GL
MU
4
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (6 annosta)

Pannacotta

  • 5 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 2 kplliivatelehteä

Ananas-passiosalsa

  • 1/3 kpltuoretta ananasta (kypsää)
  • 4 kplpassionhedelmää (kypsää)
  • 2 rklruokosokeria (tai palmusokeria)
  • 2 rkltuoretta minttua (silputtuna)
Tulosta

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sen sisukset veitsellä kattilaan. Lisää kerman joukkoon myös vaniljatanko.

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.

Kuumenna kerma-sokeriseos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Poista vaniljatanko.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan.

Kaada kermaseos kuuteen jälkiruokalasiin. Peitä muovikelmulla ja nosta varovasti jääkaappiin. Anna pannacottien hyytyä 5 tuntia tai yön yli.

Valmista ananas-passiosalsa. Kuori ananas ja poista siitä kova puumainen ydin. Leikkaa ananas pieniksi kuutioiksi. Halkaise passiohedelmät ja kaavi siemenet lusikalla kulhoon. Yhdistä siemenet ananaskuutioihin.

Mausta salsa sokerilla ja silputulla mintulla. Anna maustua vartin verran tai muutama tunti jääkaapissa.

Annostele hyytyneiden pannacottien päälle passio-ananassalsaa.

Koristele pannacotta-annokset juuri ennen tarjoilua tuoreilla mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
4