Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pannacotta ja ananassalsa

5 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 5 h 0 min

Pannacotta eli keitetty kerma on jälkiruokien ihana ikisuosikki. Tässä kermahyytelössä liivatetta käytetään säästeliäästi, jolloin rakenteesta tulee täydellisen silkinsileä. Raikas ananas-passiosalsa raikastaa kokonaisuuden. Tätä on pakko kokeilla!

1.7.2015
Reseptin ainekset
6 annosta
Pannacotta
5 dl
kuohukermaa
1/2 dl
sokeria
1 kpl
vaniljatankoa
2 kpl
liivatelehteä
Ananas-passiosalsa
1/3 kpl
tuoretta ananasta (kypsää)
4 kpl
passiohedelmää (kypsää)
2 rkl
ruokosokeria (tai palmusokeria)
2 rkl
tuoretta minttua (silputtuna)

Pannacotta ja ananassalsa – ohje:

  1. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sen sisukset veitsellä kattilaan. Lisää kerman joukkoon myös vaniljatanko.
  2. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
  3. Kuumenna kerma-sokeriseos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Poista vaniljatanko.
  4. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan.
  5. Kaada kermaseos kuuteen jälkiruokalasiin. Peitä muovikelmulla ja nosta varovasti jääkaappiin. Anna pannacottien hyytyä 5 tuntia tai yön yli.
  6. Valmista ananas-passiosalsa. Kuori ananas ja poista siitä kova puumainen ydin. Leikkaa ananas pieniksi kuutioiksi. Halkaise passiohedelmät ja kaavi siemenet lusikalla kulhoon. Yhdistä siemenet ananaskuutioihin.
  7. Mausta salsa sokerilla ja silputulla mintulla. Anna maustua vartin verran tai muutama tunti jääkaapissa.
  8. Annostele hyytyneiden pannacottien päälle passio-ananassalsaa.
  9. Koristele pannacotta-annokset juuri ennen tarjoilua tuoreilla mintunlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt