


Piparikinuskia ja appelsiiniluumuja
Joulun paras riisipuuro on kermainen, kinuskinen ja koukuttava – tässä joulun hittipuuro
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
Joulun paras riisipuuro on ihanan kermainen ja makuja pullollaan. Joulun odottajan puuro kruunataan piparkakkukinuskilla, appelsiinimarinoiduilla luumuilla, kirpakoilla marjoilla ja tietenkin pipareilla.
Reseptin ainekset
4 annosta
Marinoidut luumut
1
(luomu)appelsiinin kuori
2 dl
appelsiininmehua (2–3 appelsiinia)
1 ps (200 g)
kuivattuja luumuja
1
kanelitanko
2 rkl
sokeria
Riisipuuro
7 dl
vettä
1½ dl
puuroriisiä
2 dl
kermaa
1 tl
suolaa
25 g
voita
Piparikinuski
2 dl
kermaa
2 dl
fariinisokeria
1 rkl
voita
1 tl
piparkakkumaustetta
½ tl
sormisuolaa
Lisäksi
4
piparkakkua
2 dl
puolukoita tai karpaloita
Joulun paras riisipuuro – ohje:
- Pese appelsiini ja leikkaa keltainen kuori esimerkiksi kuorimaveitsellä kattilaan. Purista appelsiineista mehut. Laita mehu ja luumut kattilaan, kiehauta. Liota luumuja mehussa vähintään 2 tuntia tai yli yön.
- Siivilöi luumut ja laita liotusliemi takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja kanelitanko liemeen. Keitä noin 5 minuuttia tai kunnes liemi on muuttunut kirkkaaksi ja meripihkan väriseksi. Lisää luumut liemeen ja anna jäähtyä sen aikaa, kun keität puuron.
- Kuumenna vesi kattilassa. Lisää riisit ja keitä keskilämmöllä, kunnes riisit ovat juuri ja juuri kypsiä ja vesi on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä välillä. Lisää kerma ja voi. Hauduta vielä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna puuron vetäytyä kattilassa hetki.
- Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Sekoita voi, piparkakkumauste ja suola kinuskiin. Tarjoa kinuski lämpimänä puuron ja marinoitujen luumujen kanssa. Viimeistele annokset piparkakuilla ja marjoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat