


Suklaamousse ilman kermaa – uskomaton jälkkäriherkku valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Suklaamoussen voi mainiosti valmistaa myös ilman kermaa. Ripaus merisuolaa syventää tumman suklaan makua. Kokeile ja ihastu!
Reseptin ainekset
6 annosta
200 g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
6 kpl
munaa
1/4 tl
merisuolaa
Lisäksi
3 dl
marjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)
Suklaamousse valmistuu ilman kermaa näin:
- Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa, eli nosta suklaakulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Kun suklaa on sulanut, nosta kulho pois ja anna jäähtyä hieman.
- Erottele munat niin, ettei valkuaisiin sekoitu yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa toisessa suuressa kulhossa keltuaisia sähkövatkaimella sen verran, että ne ovat tasaista massaa. Lisää sitten sula suklaa hitaasti ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
- Sekoita 1/3 valkuaisvaahdosta hellästi suklaamassaan. Kääntele loppu valkuaisvaahto suklaaseokseen varovasti, parissa erässä esimerkiksi lastalla. Vältä liikaa sekoittamista, jottei seos lässähdä.
- Peitä kulho lopuksi lautaselle tai kelmulla ja siirrä suklaamousse jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi jähmettymään. Voit myös jakaa suklaamoussen annosmaljoihin, peittää ja siirtää jääkaappiin.
- Tarjoa mousse kylmänä. Koristele marjoilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös suklaamoussen perusohje sekä kolme muuta tapaa soveltaa reseptiä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat