Maku

Suklaamousse ilman kermaa – uskomaton jälkkäriherkku valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta

3 h 30 min
KA
GL
3.71
0

Suklaamoussen voi mainiosti valmistaa myös ilman kermaa. Ripaus merisuolaa syventää tumman suklaan makua. Kokeile ja ihastu!
Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (6 annosta)

  • 200 gtummaa suklaata (70 % kaakaota)
  • 6 kplmunaa
  • 1/4 tlmerisuolaa

Lisäksi

  • 3 dlmarjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Suklaamousse valmistuu ilman kermaa näin:

  1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa, eli nosta suklaakulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Kun suklaa on sulanut, nosta kulho pois ja anna jäähtyä hieman.
  2. Erottele munat niin, ettei valkuaisiin sekoitu yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa toisessa suuressa kulhossa keltuaisia sähkövatkaimella sen verran, että ne ovat tasaista massaa. Lisää sitten sula suklaa hitaasti ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
  4. Sekoita 1/3 valkuaisvaahdosta hellästi suklaamassaan. Kääntele loppu valkuaisvaahto suklaaseokseen varovasti, parissa erässä esimerkiksi lastalla. Vältä liikaa sekoittamista, jottei seos lässähdä.
  5. Peitä kulho lopuksi lautaselle tai kelmulla ja siirrä suklaamousse jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi jähmettymään. Voit myös jakaa suklaamoussen annosmaljoihin, peittää ja siirtää jääkaappiin.
  6. Tarjoa mousse kylmänä. Koristele marjoilla.

MITÄ PIDIT?
3.71