Suklaamousse hurmaa kuohkeudellaan – 4 ihanaa reseptiä, jotka tuovat veden kielelle
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Kuohkea suklaamousse kruunaa aterian. Perusohje piristyy limetillä tai rommilla ja muuttuu jopa suklaamoussekakuksi.

Reseptin ainekset 6-8 annosta
Suklaamoussen perusohje
200 gtummaa suklaata
50 gvoita
2kananmunaa
ripaus suolaa
1 dlsokeria
2 dlkuohukermaa
Suklaamousse valmistuu näin:
- Paloittele suklaa ja voi. Siirrä ne metalli- tai lasikulhoon.
- Lämmitä kattilassa vettä höyryävän kuumaksi. Laita kulho höyryävän veden yläpuolelle. Anna suklaan ja voin sulaa. Sekoita välillä. Nosta suklaakulho pois kattilan päältä ja anna jäähtyä.
- Erottele kananmunan valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja keltuaiset vaikka lasiin. Kun suklaasula on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, vatkaa keltuaiset reippaasti seokseen. Lisää ripaus suolaa.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Vatkaa valkuaisvaahto paksuksi ja kiiltäväksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi.
- Sekoita valkuais- ja kermavaahto suklaaseokseen nuolijalla laitoja myöten nostellen.
- Jaa mousse laseihin tai jälkiruokamaljoihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 30 minuutiksi. Vuole koristeeksi suklaalastuja.
Näin muokkaat perusohjetta
Lime-valkosuklaamousse
Korvaa suklaamoussen perusohjeen tumma suklaa valkosuklaalla. Valmista suklaamousse muuten perusohjeen mukaisesti, mutta kevennä moussea ja jätä kermavaahto pois. Mausta valkosuklaamousse lopuksi kahden limetin mehuilla.
Rommi-suklaamousse
Valmista perusohjeen mukaan, mutta käytä suklaata, jossa on vähintään 70 % kaakaota. Lisää 3 rkl vahvaa kahvia suklaa- ja voipalojen joukkoon vesihauteeseen. Mausta valmis mousse 3 rkl:la tummaa rommia.
Suklaamoussekakku
Laita 1–2 cm:n kakkupohja irtopohjavuoalle. Pehmennä 3 liivatelehteä kylmässä vedessä. Valmista mousse. Kiehauta 2 rkl maitoa. Sulata kuiviksi puristetut liivatteet sekaan. Lisää liivatteet mousseen sekoittaen. Kumoa vuokaan. Anna hyytyä 3–4 tuntia jääkaapissa.
Vinkkejä suklaamoussen tekoon
- Suklaan ja voin voi sulattaa vesihauteen sijaan myös mikrossa. Sekoita 5–10 sekunnin välein, jotta suklaa ei pala ja massa lämpenee tasaisesti.
- Lisää makua saat sekoittamalla valmiiseen mousseen murskattuja karkkeja, kookoshiutaleita, manteli- tai saksanpähkinärouhetta tai suolapähkinöitä. Tummasuklaamousseen sopii appelsiinin raastettu kuori ja valkosuklaamousseen myös limetin- ja sitruunankuori.
- Suklaamousse sopii myös kakun tai kääretortun täytteeksi tai kuorrutteeksi.
- Puolita ohje ja tee kaksi eriväristä moussea, toinen tummasta suklaasta ja toinen valkosuklaasta. Jaa mousset kerroksiksi maljoihin, laseihin tai kakkuvuokaan.
- Korvaa kerma tuorejuustolla ja lisää moussen sekaan 1 dl kookoshiutaleita.
- Mousseen voit sulattaa kaappiin jääneet suklaat ja konvehdit.