3,9(129)
Suklaamousse hurmaa kuohkeudellaan – 4 ihanaa reseptiä, jotka tuovat veden kielelle
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Kuohkea suklaamousse kruunaa aterian. Perusohje piristyy limetillä tai rommilla ja muuttuu jopa suklaamoussekakuksi.
Julkaistu 28.11.2013
Kotivinkki
Reseptin ainekset 6-8 annosta
Suklaamoussen perusohje
200 gtummaa suklaata
50 gvoita
2kananmunaa
ripaus suolaa
1 dlsokeria
2 dlkuohukermaa

Suklaamousse valmistuu näin:

  1. Paloittele suklaa ja voi. Siirrä ne metalli- tai lasikulhoon.
  2. Lämmitä kattilassa vettä höyryävän kuumaksi. Laita kulho höyryävän veden yläpuolelle. Anna suklaan ja voin sulaa. Sekoita välillä. Nosta suklaakulho pois kattilan päältä ja anna jäähtyä.
  3. Erottele kananmunan valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja keltuaiset vaikka lasiin. Kun suklaasula on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, vatkaa keltuaiset reippaasti seokseen. Lisää ripaus suolaa.
  4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Vatkaa valkuaisvaahto paksuksi ja kiiltäväksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi.
  5. Sekoita valkuais- ja kermavaahto suklaaseokseen nuolijalla laitoja myöten nostellen.
  6. Jaa mousse laseihin tai jälkiruokamaljoihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 30 minuutiksi. Vuole koristeeksi suklaalastuja.

Näin muokkaat perusohjetta

Lime-valkosuklaamousse

Korvaa suklaamoussen perusohjeen tumma suklaa valkosuklaalla. Valmista suklaamousse muuten perusohjeen mukaisesti, mutta kevennä moussea ja jätä kermavaahto pois. Mausta valkosuklaamousse lopuksi kahden limetin mehuilla.

Rommi-suklaamousse

Valmista perusohjeen mukaan, mutta käytä suklaata, jossa on vähintään 70 % kaakaota. Lisää 3 rkl vahvaa kahvia suklaa- ja voipalojen joukkoon vesihauteeseen. Mausta valmis mousse 3 rkl:la tummaa rommia.

Suklaamoussekakku

Laita 1–2 cm:n kakkupohja irtopohjavuoalle. Pehmennä 3 liivatelehteä kylmässä vedessä. Valmista mousse. Kiehauta 2 rkl maitoa. Sulata kuiviksi puristetut liivatteet sekaan. Lisää liivatteet mousseen sekoittaen. Kumoa vuokaan. Anna hyytyä 3–4 tuntia jääkaapissa.

Vinkkejä suklaamoussen tekoon

  • Suklaan ja voin voi sulattaa vesihauteen sijaan myös mikrossa. Sekoita 5–10 sekunnin välein, jotta suklaa ei pala ja massa lämpenee tasaisesti.
  • Lisää makua saat sekoittamalla valmiiseen mousseen murskattuja karkkeja, kookoshiutaleita, manteli- tai saksanpähkinärouhetta tai suola­pähkinöitä. Tummasuklaamousseen sopii appelsiinin raastettu kuori ja valkosuklaamousseen myös limetin- ja sitruunankuori.
  • Suklaamousse sopii myös kakun tai kääretortun täytteeksi tai kuorrutteeksi.
  • Puolita ohje ja tee kaksi eriväristä moussea, toinen tummasta suklaasta ja toinen valkosuklaasta. Jaa mousset kerroksiksi maljoihin, laseihin tai kakkuvuokaan.
  • Korvaa kerma tuorejuustolla ja lisää moussen sekaan 1 dl kookoshiutaleita.
  • Mousseen voit sulattaa kaappiin jääneet suklaat ja konvehdit.
3 kommenttia