Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kätketty herkku

Omenakukko yhdistää aromikkaat omenat ja rapean ruiskuoren – nauti lämpimänä jätskin kera

1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min

Kukko on perinneleivonnainen, joka kätkee yleensä sisälleen mustikoita. Syksyn kynnyksellä täyte vaihtuu luontevasti mahtavan aromikkaisiin, kotimaisiin omeniin. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera ja nauti syksyn parhaista mauista!

12.8.2025
Reseptin ainekset
8 annosta
Taikina
200 g
voita
1 dl
sokeria
3 dl
ruisjauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
5–6
omenaa (1 l kuutioina)
1 rkl
perunajauhoja
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia
¼ tl
suolaa
Lisäksi
1 rkl
tomusokeria
vaniljajäätelöä tai -kastiketta

Omenakukko – ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne voi-sokerivaahtoon. Painele reilu puolet taikinasta pyöreän uunivuoan (ø 22–23 cm) pohjalle ja reunoille noin 4 cm korkeuteen. Pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran.
  2. Kauli loppu taikina jauhotetulla alustalla 2–3 mm:n paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä noin 5 × 5 cm:n neliöiksi.
  3. Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi kulhoon. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Lado taikinaneliöt rennosti vieri viereen kanneksi täytteen päälle.
  4. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 45–50 minuuttia.
  5. Siivilöi tomusokeria omenakukon pinnalle. Tarjoa kukko lämpimänä joko vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki!

Kukkoon sopii parhaiten hapokas omenalajike, kuten Jaspi tai Amoroso.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt