


Kätketty herkku
Omenakukko yhdistää aromikkaat omenat ja rapean ruiskuoren – nauti lämpimänä jätskin kera
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Kukko on perinneleivonnainen, joka kätkee yleensä sisälleen mustikoita. Syksyn kynnyksellä täyte vaihtuu luontevasti mahtavan aromikkaisiin, kotimaisiin omeniin. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera ja nauti syksyn parhaista mauista!
Reseptin ainekset
8 annosta
Taikina
200 g
voita
1 dl
sokeria
3 dl
ruisjauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
5–6
omenaa (1 l kuutioina)
1 rkl
perunajauhoja
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia
¼ tl
suolaa
Lisäksi
1 rkl
tomusokeria
vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Omenakukko – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne voi-sokerivaahtoon. Painele reilu puolet taikinasta pyöreän uunivuoan (ø 22–23 cm) pohjalle ja reunoille noin 4 cm korkeuteen. Pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran.
- Kauli loppu taikina jauhotetulla alustalla 2–3 mm:n paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä noin 5 × 5 cm:n neliöiksi.
- Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi kulhoon. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Lado taikinaneliöt rennosti vieri viereen kanneksi täytteen päälle.
- Paista 200-asteisen uunin alaosassa 45–50 minuuttia.
- Siivilöi tomusokeria omenakukon pinnalle. Tarjoa kukko lämpimänä joko vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki!
Kukkoon sopii parhaiten hapokas omenalajike, kuten Jaspi tai Amoroso.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat