Maku

Omenakukko

1 h 15 min
4.3
0

Omenakukko

MU
0
4.3
Teksti Elisa Johansson, Heidi Hautala
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gruistaikinaa (pakaste)
  • 1 rklvoita
  • 800 gomenaa (suomalainen)
  • 1 fariinisokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 kplvaniljatankoa

Lisäksi

  • 10 dlvaniljajäätelöä
  • 1 dltuoretta minttua

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

Ota taikina ajoissa huoneenlämpöön sulamaan.

Voitele piirakkavuoka voilla.

Poista omenoista siemenkodat ja lohko omenat 8 osaan. Sekoita omenat, sokerit ja vaniljatangosta kaavitut vaniljansiemenet.

Kauli 3/4 ruistaikinasta hieman piirakkavuokaa suuremmaksi levyksi, nosta vuokaan. Taikina saa tulla reunojen yli.

Kaada omenalohkot vuokaan. Kauli lopusta taikinasta kukolle piirakkavuoan kokoinen kansi. Nosta kansi omenoiden päälle, painele pohjataikinaan kiinni ja siisti reunat. Pistele haarukalla reikiä taikinan pintaan.

Paista omenakukkoa 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Tarjoa omenakukko mintulla tai sitruunamelissalla maustetun jäätelön kanssa.

•Valmista omenakukko edellisenä päivänä, säilytä jääkaapissa ja lämmitä mikrossa tai uunissa ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä