Maku

Mökkiläisen mansikkakakku

1 h
4.4
0

Mökkiläisen mansikkakakku

Mökkiläisen mansikkakakku on kesäisen simppeli herkku: kuohkean sokerikakkupohjan päälle kasataan mansikkasosetta, kermavaahtoa ja keko tuoreita mansikoita. Kun teet pohjan etukäteen, kakku on nopsasti koottu!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 2 kplmunaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 10 dlmansikoita
  • 1/4 dlsokeria
  • 3 1/2 dlmansikkasurvosta (sokeroitua)
  • 4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 5 dlmansikoita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN25 min

Valmista mökkiläisen mansikkakakku näin:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti nostellen taikinaan.

Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan.

Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Hienonna mansikat haarukalla ja makeuta sokerilla.

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.

Levitä mansikkasose (noin 3 1/2 dl) jäähtyneelle torttupohjalle. Nostele kermavaahto päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Tarjoa mökkiläisen mansikkakakku melko nopeasti täyttämisen jälkeen.

Vinkki!

•Helpommalla pääset mökillä kun käytät kakkupohjana kaupan valmista torttupohjaa ja täytteenä valmista pakastemansikkasosetta.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä