Maku

Mökkiläisen mansikkakakku

1 h
4.3
0

Mökkiläisen mansikkakakku on kesäisen simppeli herkku: kuohkean sokerikakkupohjan päälle kasataan mansikkasosetta, kermavaahtoa ja keko tuoreita mansikoita. Kun teet pohjan etukäteen, kakku on nopeasti koottu!
Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 2 kplmunaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 10 dlmansikoita
  • 1/4 dlsokeria
  • 3 1/2 dlmansikkasurvosta (sokeroitua)
  • 4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 5 dlmansikoita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN25 min

Mökkiläisen mansikkakakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti nostellen taikinaan.
  3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan.
  4. Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  5. Hienonna mansikat haarukalla ja makeuta sokerilla.
  6. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
  7. Levitä mansikkasose (noin 3 1/2 dl) jäähtyneelle torttupohjalle. Nostele kermavaahto päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla.
  8. Tarjoa mökkiläisen mansikkakakku melko nopeasti täyttämisen jälkeen.

Pääset vielä helpommin, kun käytät kakkupohjana kaupan valmista torttupohjaa ja täytteenä valmista pakastemansikkasosetta.

MITÄ PIDIT?
4.3