


Mökkiläisen mansikkakakku
1 h 0 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 25 min
Mökkiläisen mansikkakakku on kesäisen simppeli herkku: kuohkean sokerikakkupohjan päälle kasataan mansikkasosetta, kermavaahtoa ja keko tuoreita mansikoita. Kun teet pohjan etukäteen, kakku on nopeasti koottu!
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
2 kpl
munaa
3/4 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
Täyte
10 dl
mansikoita
1/4 dl
sokeria
3 1/2 dl
mansikkasurvosta (sokeroitua)
4 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
1 rkl
vaniljasokeria
5 dl
mansikoita
Mökkiläisen mansikkakakku valmistuu näin:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti nostellen taikinaan.
- Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan.
- Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Hienonna mansikat haarukalla ja makeuta sokerilla.
- Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
- Levitä mansikkasose (noin 3 1/2 dl) jäähtyneelle torttupohjalle. Nostele kermavaahto päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla.
- Tarjoa mökkiläisen mansikkakakku melko nopeasti täyttämisen jälkeen.
Pääset vielä helpommin, kun käytät kakkupohjana kaupan valmista torttupohjaa ja täytteenä valmista pakastemansikkasosetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat