Tuulihatut

2 h
5
0

Tuulihatut

Kukapa ei rakastaisi tuulihattuja? Täytä ilmavat hattuset makeilla mansikoilla ja kermavaahdolla tai kokeile vaikkapa suolaista savukalatahnaa.
Teksti Antti Lumiainen
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 2 dlvettä
  • 100 gvoita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 3 kplmunaa

Täyte

  • 2 dlkermavaahtoa
  • 5 dlmansikoita

Pinnalle

  • 2 tltomusokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Valmista tuulihatut näin:

1. Mittaa vesi ja paloiteltu voi kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.

2. Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla (kuva 1), jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti.

3. Jatka kuumennusta, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi. Massan kypsennyksessä kannattaa olla tarkkana, jotta se ei tartu pohjaan mutta kypsyy kuitenkin tarpeeksi.

4. Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten (kuva 2). Kuumenna uuni 225 asteeseen.

5. Pursota taikinasta pieniä, ruokalusikallisen kokoisia palloja leivinpaperin päälle pellille (kuva 3). Voit myös annostella taikinan kahdella lusikalla pieniksi nokareiksi.

6. Paista tuulihattuja 20 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, jotta leivonnaiset eivät laske. Jäähdytä ja halkaise.

7. Täytä tuulihatut kermavaahdolla ja viipaloiduilla tuoreilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua. Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä