Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tuulihatut – kuohkeat klassikkoleivonnaiset hurmaavat!

2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min

Tuulihatut ovat klassikkoleivosten parhaimmistoa! Täytä ilmavat hattuset makeilla mansikoilla ja kermavaahdolla tai muita makeita tai suolaisia täytteitä, joihin löydät linkit ohjeen lopusta. Reseptillämme onnistut!

9.9.2016
Reseptin ainekset
25 kpl
2 dl
vettä
100 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
3 kpl
munaa
Täyte
2 dl
kermavaahtoa
5 dl
mansikoita
Pinnalle
2 tl
tomusokeria

Tuulihatut – ohje:

  1. Mittaa vesi ja paloiteltu voi kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.
  2. Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla (kuva 1), jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti.
  3. Jatka kuumennusta, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi. Massan kypsennyksessä kannattaa olla tarkkana, jotta se ei tartu pohjaan mutta kypsyy kuitenkin tarpeeksi.
  4. Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten (kuva 2). Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  5. Pursota taikinasta pieniä, ruokalusikallisen kokoisia palloja leivinpaperin päälle pellille (kuva 3). Voit myös annostella taikinan kahdella lusikalla pieniksi nokareiksi.
  6. Paista tuulihattuja 20 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, jotta leivonnaiset eivät laske. Jäähdytä ja halkaise.
  7. Täytä tuulihatut kermavaahdolla ja viipaloiduilla tuoreilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua. Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

Vinkki!

Kokeile tuulihattuihin erilaisia suolaisia ja makeita täytteitä. Makeissa tuulihatuissa hurmaa valkosuklaa-vadelmatäyte. Kokeile suolaisiin tuulihattuihin esimerkiksi paahtopaisti-appelsiinitäytettä, hummustäytettä, herne-avokadotäytettä, jogurttista broileritäytettä, parsa-parmesaanitäytettä tai savukalatäytettä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt