


Tuulihatut – kuohkeat klassikkoleivonnaiset hurmaavat!
2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min
Tuulihatut ovat klassikkoleivosten parhaimmistoa! Täytä ilmavat hattuset makeilla mansikoilla ja kermavaahdolla tai muita makeita tai suolaisia täytteitä, joihin löydät linkit ohjeen lopusta. Reseptillämme onnistut!
Reseptin ainekset
25 kpl
2 dl
vettä
100 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
3 kpl
munaa
Täyte
2 dl
kermavaahtoa
5 dl
mansikoita
Pinnalle
2 tl
tomusokeria
Tuulihatut – ohje:
- Mittaa vesi ja paloiteltu voi kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.
- Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla (kuva 1), jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti.
- Jatka kuumennusta, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi. Massan kypsennyksessä kannattaa olla tarkkana, jotta se ei tartu pohjaan mutta kypsyy kuitenkin tarpeeksi.
- Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten (kuva 2). Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Pursota taikinasta pieniä, ruokalusikallisen kokoisia palloja leivinpaperin päälle pellille (kuva 3). Voit myös annostella taikinan kahdella lusikalla pieniksi nokareiksi.
- Paista tuulihattuja 20 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, jotta leivonnaiset eivät laske. Jäähdytä ja halkaise.
- Täytä tuulihatut kermavaahdolla ja viipaloiduilla tuoreilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua. Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.
Vinkki!
Kokeile tuulihattuihin erilaisia suolaisia ja makeita täytteitä. Makeissa tuulihatuissa hurmaa valkosuklaa-vadelmatäyte. Kokeile suolaisiin tuulihattuihin esimerkiksi paahtopaisti-appelsiinitäytettä, hummustäytettä, herne-avokadotäytettä, jogurttista broileritäytettä, parsa-parmesaanitäytettä tai savukalatäytettä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat