Maku

Parsa-parmesaanitäytteiset tuulihatut

40 min
0
0

Parsa-parmesaanitäytteiset tuulihatut

Suolaisten tuulihattujen parsatäytteessä maistuvat myös parmesaani, pinjansiemenet ja tuoreet yrtit.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 dlvettä
  • 75 gvoita
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3 kplmunaa (M-koko)

Täyte

  • 250 gvihreää parsaa
  • 1 dlparmesaaniraastetta
  • 1/2 dlpinjansiemeniä
  • basilikaa (1 ruukku)
  • persiljaa (1/2 ruukkua)
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/3 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Keitä voita kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes se ruskistuu. Lisää vesi ja kiehauta.

Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti.

Jatka kuumennusta, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi.

Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pursota taikinasta halutun kokoisia palloja leivinpaperin päälle pellille. Voit myös annostella taikinan kahdella lusikalla pieniksi nokareiksi.

Paista tuulihattuja 25–35 minuuttia tuulihattujen koosta riippuen. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, jotta leivonnaiset eivät laske.

Jäähdytä ja halkaise tuulihatut.

Keitä ja soseuta parsa. Lisää muut täytteen ainekset.

Pursota tai lusikoi täyte väliin juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä