


Parsa-parmesaanitäytteiset tuulihatut
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Suolaisten tuulihattujen parsatäytteessä maistuvat myös parmesaani, pinjansiemenet ja tuoreet yrtit.
Reseptin ainekset
12 kpl
2 dl
vettä
75 g
voita
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
3 kpl
munaa (M-koko)
Täyte
250 g
vihreää parsaa
1 dl
parmesaaniraastetta
1/2 dl
pinjansiemeniä
basilikaa (1 ruukku)
persiljaa (1/2 ruukkua)
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
sokeria
1/3 tl
suolaa
1/3 tl
mustapippuria
- Keitä voita kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes se ruskistuu. Lisää vesi ja kiehauta.
- Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti.
- Jatka kuumennusta, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi.
- Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pursota taikinasta halutun kokoisia palloja leivinpaperin päälle pellille. Voit myös annostella taikinan kahdella lusikalla pieniksi nokareiksi.
- Paista tuulihattuja 25–35 minuuttia tuulihattujen koosta riippuen. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, jotta leivonnaiset eivät laske.
- Jäähdytä ja halkaise tuulihatut.
- Keitä ja soseuta parsa. Lisää muut täytteen ainekset.
- Pursota tai lusikoi täyte väliin juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat