Maku

Tuulihatut hummustäytteellä

40 min
0
0

Tuulihatut hummustäytteellä

Näissä tuulihatuissa maistuvat nopeatekoinen hummus ja aurinkokuivatut tomaatit.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 dlvettä
  • 75 gvoita
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 3 kplmunaa (M-koko)

Täyte

  • 230 gkikherneitä (1 purkki à 230/380 g)
  • 4 kplaurinkokuivattua tomaattia
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltahinia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/3 tlpaprikajauhetta

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Mittaa vesi ja paloiteltu voi kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi.

Lisää kaikki jauhot ja paprikajauhe kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti.

Jatka kuumennusta, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi.

Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pursota taikinasta halutun kokoisia palloja leivinpaperin päälle pellille. Voit myös annostella taikinan kahdella lusikalla pieniksi nokareiksi.

Paista tuulihattuja 25–35 minuuttia tuulihattujen koosta riippuen. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, jotta leivonnaiset eivät laske.

Jäähdytä ja halkaise tuulihatut.

Valuta kikherneet. Soseuta täytteen ainekset sauvasekoittimella, blenderissä tai monitoimikoneessa. Pursota tai lusikoi täyte väliin juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä