


Tuulihatut savukalatäytteellä
Mittaa vesi ja voi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila pois lämmöltä, lisää kaikki jauhot kerralla ja vatkaa seosta voimakkaasti, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta.
Tee jäähtyneen seoksen keskelle syvennys ja riko siihen muna. Vatkaa voimakkaasti, jotta muna sekoittuu taikinaan. Lisää kaikki munat yksi kerrallaan samalla tavalla.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Nostele kahden lusikan avulla tai pursota leivinpaperin päälle pellille tasakokoisia, halkaisijaltaan noin kolmen sentin pallosia. Jätä tuulihattujen väliin viiden sentin välit.
Paista tuulihattuja ensin noin 15 minuuttia. Laske lämpö sitten 175 asteeseen ja paista vielä noin 15 minuuttia, kunnes tuulihatut ovat rapeita. Mitä suurempia tuulihatut ovat, sitä kauemmin niitä täytyy paistaa. Täytä jäähtyneet tuulihatut savukalatäytteellä.
Hienonna kala ja tarkista, ettei mukaan ole jäänyt ruotoja. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Sekoita tai vatkaa sähkövatkaimella kaikki aineet kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Täytä tuulihatut. Leikkaa tuulihatuista lakki irti tai vedä viilto, josta pursotat tahnan sisään. Tarjoile tuulihatut mieluiten heti.