Rukiinen vispipuuro

9 h 35 min
4.6
1

Rukiinen vispipuuro

MA
MU
1
4.6
Ruisjauhoista keitetty vispipuuro on maultaan pehmeämpää ja ravintoarvoltaan kuitupitoisempaa kuin mannasuurimoista keitetty. Testaa tätä hiljalleen hautuvaa herkkua välipalaksi!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 15 dlvettä
  • 3 dlpuolukoita (survottuna)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 3 1/2 dlruisjauhoja
  • 2 dlsokeria

Tee näin

9 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN9 h

Valmista rukiinen vispipuuro näin:

Mittaa pinnoittamattomaan kattilaan vesi, puolukat ja suola. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon ruisjauhot koko aja sekoittaen, jotta jauhot eivät paakkuunnu. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpötilaa. Anna hautua hiljalleen kiehuen noin tunnin ajan. Sekoittele useita kertoja hautumisen aikana.

Lisää lopuksi joukkoon sokeri.

Anna puuron jäähtyä kunnolla esimerkiksi yön yli.

Vatkaa jäähtynyt rukiinen puuro sähkövatkaimella sileäksi ja kiiltäväksi. Tarjoa vispipuuron kanssa puolukoita ja maitoa.

Vinkki!

* Voit käyttää puolukoiden tilalla myös punaisia viinimarjoja.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä