


Makea päätös
Klementiini-suklaatrifle – kerroksittain raikkautta, samettista suklaata ja kermaista pehmeyttä
50 min
Klementiini-suklaatrifle on näyttävä jälkiruoka, joka rakentuu kolmesta herkullisesta kerroksesta: kirpeän raikkaasta klementiinicurdista, täyteläisestä suklaamoussesta ja pehmeästä kermavaahdosta.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Klementiinicurd
3
klementiinin kuoret ja mehu (1½ tl kuorta ja 1 dl mehua)
2 rkl
sitruunanmehua
2 dl
sokeria
1 rkl
maissitärkkelystä
3
munaa
100 g
voita
Suklaamousse
200 g
tummaa suklaata
2 rkl
voita
3
munaa
2 rkl
tomusokeria
3 dl
kuohukermaa
Viimeistely
2
klementiiniä
2 rkl
pistaaseja
Klementiini-suklaatrifle – ohje:
- Pese klementiinit ja raasta tarvittava määrä klementiinin kuorta talteen. Purista mehu kattilaan. Purista myös sitruunanmehu kattilaan ja lisää sokeri ja maissitärkkelys. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita munat joukkoon.
- Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa, vähennä lämpöä ja jatka kypsentämistä sekoittaen noin 5 minuuttia. Sammuta levy ja lisää kuoriraaste sekä voi nokareina joukkoon. Sekoita, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Paloittele ja sulata suklaa voin kanssa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa.
- Erottele valkuaiset keltuaisista omaan kulhoonsa. Sekoita keltuaiset sulatettuun suklaaseen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri 2–3 erässä valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita puolet valkuaisvaahdosta suklaaseen. Lisää loppu valkuaisvaahto ja noin 1/3 kermavaahdosta joukkoon kevyesti käännellen.
- Kuori ja leikkaa klementiinit ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet tarjoilukulhon reunaan. Lusikoi klementiinitahna kulhon pohjalle. Lisää suklaamousse ja lopuksi jäljellä oleva kermavaahto omina kerroksinaan päälle. Rouhi pistaasit veitsellä ja ripottele pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat